Uvod u Feng Shui

feng shui

Feng Shui je drevna umjetnost i znanost koja se razvila prije više od 3000 godina u Kini. To vrlo kompleksno znanje otkriva kako se balans energije u bilo kojem prostoru može osigurati i biti podrška za dobro zdravlje, napredak i sreću na svim životnim područjima.

“Feng” znači “vjetar” a “shui” znači ” voda”. U kineskoj kulturi nježni vjetar i bistre vode uvijek su bile povezane sa dobrom žetvom i dobrim zdravljem pa tako “dobar feng shui” znači dobar život i bogatstvo, dok ” loš feng shui” znači teškoće i nesreću.

Feng Shui se temelji na taoističkoj viziji razumijevanja prirode, a posebno na činjenici da je zemlja živa i puna Chia (energije). Stari Kinezi vjerovali su da je zemlja energija i da ‘može podići ili pak srušiti kraljevstva.’ Sve što vidimo oko nas sastoji se od pet elemenata, a to su: drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Razumijevanje njihove interakcije je razumijevanja kako Feng Shui funkcionira.

Primjena Feng shui dizajna može vrlo jednostavnim i djelotvornim djelovanjem u vašem domu, životnom ili radnom prostoru provesti osigurati optimalan protok životne energije (Chi).

Zadatak i izazov “Novih Starih Majstora” u naša moderna vremena jest povezati stara znanja sa suvremenim potrebama. Ti majstori nude rješenja za interijer koja šire granice percepcije prostora kao i individualnog duha pojedinca koji u njemu boravi.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Uvod u Feng Shui

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.