Božićna Feng shui dekoracija – unesite sklad i mir u vaš dom

bozicna feng shui dekoracija

Božićni blagdani su postali vrlo stresno vrijeme godine za mnoge ljude. No, ovog Božića vam donosimo nekoliko trikova kao koristiti Feng shui kao moćan alat u stvaranju mirnih i skladnih energija u vašem domu  te istinski uživati u ovom prekrasnom blagdanu rođenja ljubavi, istine i mira.

1. Božić je vrijeme kada se obitelji okupljaju, a kako bi ojačali obiteljske veze i sklad, predlažem da božićno drvce stavite na mjesto obitelji u vašem domu, na istok. Stablo pripada elementu Drva, tako da ga možete staviti i u područje koje je u skladu s elementom drveta ili ima koristi  od njegove energije. Ovo su najbolje Feng Shui strane svijeta za vaše božićno drvce: istok (Zdravlje i obitelj), Jugoistok (Novac i obilje), ili Jug (Slava i ugled).

2. Kod ukrašavanja božićnog drvca  razmislite o bojama. Ako ste odabrali srebrno ili bijelo stablo dodajte puno zelenila, a za ravnotežu crvene ukrase. Plavi i zeleni ukrasi imaju umirujući utjecaj. Ljubičasta je povezana s moći, bogatstvom i srećom. Koristite samo ukrase koji su vam dragi i potaknite cijelu obitelj da okitite drvce zajedno, to će pomoći u stvaranju sklada među ukućanima.

3. Anđeli su nagovijestili Isusovo rođenje, unesite ih u svoj dom, neka i Vama nagovijeste i donesu mir i ljubav. A za povećanje obiteljskog prosperiteta u Novoj godini dodajte ukrase koji predstavljaju obilje, kao što su viseće čokoladne kovanice za božićno drvce ili držite zdjelu sa svježim voćem na stolu i ne zaboravite staviti jabuku pod bor!

4. Duge noći, kratki dani i hladne temperature znače da često ne vidimo mnogo dnevnog svjetla. Zato ispunite svoj ​​dom, kao i svoja srca, svjetlom. Možete koristiti velike svijeće ili čak i više svijeća različitih visina, razne sobne svjetiljke kao i neizbježne božićne lampice.

Najbolja područja Vašeg doma za svijeće su:  jug, jugozapad, sjeveroistok i centar doma. Svijeće u dom unose svježinu, toplinu, čistoću i hrane Vaš prostor općenito zdravim energijama.

No, budite oprezni s količinom svijeća i božićnih lampica kako ne biste stvorili neuravnoteženu energiju vatre kojom bi mogli riskirati stvaranje nervoze, pa čak i emocionalne ispade kod ukućana – što se događa u mnogim domovima tijekom Božićnih blagdana.

5. Za stvaranje dobre i opuštene atmosfere možete koristiti i eterična ulja, mirisne štapiće i mirise friško pečenih kolača i kiflica. Najbolji mirisi za ovo doba godine su miris cimeta, klinčića, mandarine, bora, limuna i naranče.

6. Biljke su uvijek dobar Feng shui. Za pročišćavanje zraka biljke su najbolji izbor, jer uz ljepotu i milost, one također pročišćavaju energije te umiruju prostor.

7. I, naravno, Feng shui savjete možete  koristiti kako bi izradili kreativne božićne Feng shui darove za svoju obitelj i prijatelje.

Uz topli čaj od đumbira i naranče, želim Vam Blagoslovljen Božić i uspješnu Novu godinu!

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Božićna Feng shui dekoracija – unesite sklad i mir u vaš dom

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.