7 kriterija za odabir najboljeg dvosjeda na razvlačenje

Dvosjedi na razvlačenje glavna

Bez obzira na to živite li u malenom stanu ili ogromnoj kući, kauč na razvlačenje nikad nije naodmet. Tijekom dana se na njemu možete izležavati, dok ga navečer možete pretvoriti u krevet za goste. Međutim, da bi uspješno ispunjavao obje te svrhe, kauč mora biti u isto vrijeme funkcionalan i udoban. Izbjegnite moguće probleme – pogledajte što je sve važno kad su u pitanju dvosjedi na razvlačenje.

1. Pozicija

Ovdje mislimo na vašu poziciju, ne onu u koju mislite smjestiti vaš novi kauč. Iako postoje modeli različitih veličina, kaučevi na razvlačenje općenito su znatno teži od običnih kaučeva. To je, naravno, rezultat toga što sadrže mehanizme za razvlačenje, kao i madrace.

Dvosjedi na razvlačenje 1

Upravo je zbog toga važno u obzir uzeti gdje živite i koje su vam mogućnosti kad je riječ o prijevozu dvosjeda. Ako imate kuću, kauč na razvlačenje izvrsna je opcija. S druge strane, ako živite na sedmom katu zgrade, dopremanje jednog takvog dvosjeda možda se ispostavi prekompliciranim.

2. Prostor

Prije nego uopće krenete u biranje svog novog dvosjeda, odredite gdje biste ga smjestili. Uzmite metar i izmjerite širinu, dubinu i visinu kojom raspolažete. Morat ćete uračunati i prostor koji će kauč popuniti jednom kad ga razvučete.

Dvosjedi na razvlačenje 2

Nakon što ste obavili mjerenje, možete krenuti u potragu. Dvosjedi na razvlačenje vrlo su širok pojam, pogotovo kad se u obzir uzmu različite vrste mehanizama, madraca i materijala. Savjeti koji slijede trebali bi vam pomoći odabrati idealan model za vaš prostor i potrebe.

3. Mehanizam

Da odaberete pravi kauč na razvlačenje, ne morate znati kakve sve vrste mehanizama postoje. Nasreću, ima i lakših načina za osigurati kvalitetu i funkcionalnost. Sve što zapravo trebate napraviti jest isprobati mehanizam imajući dvije stvari na umu.

Dvosjedi na razvlačenje 3

Dok razvlačite i sklapate kauč koji mislite kupiti, pazite na to koliko se to jednostavno i glatko može napraviti. Ne želite morati koristiti silu, a ne želite ni da se već sad iz dvosjeda čuju škripavi zvukovi. Osim toga, okružite cijeli kauč u potrazi za oštrim rubovima koji bi vam oštetili posteljinu.

4. Madrac

Ako ćete svoj kauč na razvlačenje koristiti kao krevet za goste, htjet ćete da bude udoban. U svakom ga slučaju morate razvući i isprobati madrac prije nego donesete ikakvu konačnu odluku, ali bilo bi dobro i imati na umu različite vrste madraca.

Dvosjedi na razvlačenje 4

Iako se madraci s oprugama još uvijek proizvode, danas su nam dostupni i oni proizvedeni od memorijske pjene. Potonji su često znatno udobniji, ali i dugotrajniji. Dodatno, s madracem s oprugama uvijek riskirate to da se opruge oštete ili čak iskoče, nakon čega madrac postaje neupotrebljiv.

5. Materijali

Kad je riječ o kaučevima, materijali kojima su presvučeni od velike su važnosti. Ako znate da će vam se po njemu često prolijevati tekućine, odabrati tkaninu loša je ideja. Znatno je bolja opcija uložiti u kožni kauč s kojeg će se mrlje moći jednostavno pobrisati.

Dvosjedi na razvlačenje 5

Također, kaučevi na razvlačenje trebali bi imati mehanizme izrađene od kvalitetnih materijala. Želite li da vam dvosjed potraje godinama, najbolje bi bilo odabrati neki izrađen od isušenog drva, pošto se ono ne svija s vremenom.

6. Udobnost

Udobnost madraca jedan je od najvažnijih faktora kod kaučeva na razvlačenje. Međutim, mora se uzeti u obzir i to da ćete taj kauč koristiti i za sjedenje. Možda vam to neće biti najčešće korišten komad namještaja, ali zašto iz njega ne izvući ono najbolje? Zbog toga ne smijete zaboraviti probati koliko su mu udobni jastuci.

Dvosjedi na razvlačenje 6

7. Izgled

Dvosjedi na razvlačenje imaju dvostruku funkciju i najvažnije je da ih obje ispunjavaju na zadovoljavajuć način. Međutim, zašto ne osigurati i da vam vaš kauč lijepo pristaje uz ostatak interijera? Prilikom kupovine, uzmite u obzir boje i materijale koji prevladavaju u prostoriji u koju ćete ga smjestiti.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

7 kriterija za odabir najboljeg dvosjeda na razvlačenje

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.