Zakon privlačenja – kontroverzna tema današnjice

Zakon privlačenja

Zakon atrakcije ili zakon privlačenja jedna je od najintrigantnijih tema današnjice koja je u zadnjem desetljeću probudila planetarni interes koji svakim danom sve više raste. Iako još uvijek mnogima kontroverzna, ova se tema pokazala nevjerojatno zanimljiva javnosti.

Danas ovaj zakon nastoje opisati i približiti brojni učitelji, govornici, YouTube vlogeri i pisci i to u cijelome svijetu. Premda u svemiru u kojem egzistiramo postoji još mnogo zakona koji neprestano djeluju (zakon dualnosti, gravitacije…), zakon privlačenja – gledajući kvantitativno – privukao je najveću pozornost.

Temeljne teze na kojima leži zakon privlačenja

Ono što leži u samoj srži ideje jest moć manifestiranja realnosti apsolutno svakog pojedinca na ovoj planeti.

Nulta i početna točka ove teme jest vibracija. Nakon spoznaje da smo vibracijska bića koja žive i djeluju u vibracijskom svemiru – tvrda materija i tijelo postaju samo jedan od aspekata ove pojavnosti.

Na ovim temeljima gradi se teza jest kako je sve u svemiru, pa tako i na Zemlji povezano te kako se sličnosti privlače. Ono što vibrira određenom frekvencijom, privlači ono što se nalazi u istom frekvencijskom rangu. Poprilično banalno, zar ne? Da, ali upravo banalnost i jednostavnost ove teze upućuje na njenu snagu, ali i atraktivnost.

Dobra vijest je potpuno suprotna onome na što smo navikli i načinu na koje smo odgojili generacije i generacije ljudi. Stvarnost je promjenjiva i to u skladu s našim namjerama. Duboka spoznaja ove teze nosi sa sobom i odgovornost.

Više nema smisla kriviti roditelje, firmu u kojoj radimo, državu ili okolinu za naš život.

zabrinuta-zena

Postani ono što želiš biti!

Proces kreiranja i manifestiranja realnosti odvija se i na svjesnoj, no daleko više na nesvjesnoj razini.

Kreirati nesvjesno znači kretati se unutar naučenih obrazaca, vjerovanja i okvira, misliti bez uključenog ‘promatrača’.

Svaki put kada kreiramo nešto što možda nismo željeli, znači da još nismo postali to što želimo biti.

Čovjek kontinuirano kreira suptilnim razinama postojanja. Riječ je o nevidljivim životnim postulatima koji su usidreni duboko u nama. Ti postulati neprestano vibriraju i tako iz sekunde u sekundu kreiraju realnost.

Zašto zakon privlačenja postaje sve atraktivnija tema?

Zakon privlačenja daje mogućnost povezivanja materijalne i duhovne dimenzije, koristeći se jednostavnim tezama i tehnikama koje su većini populacije dostižne.

S obzirom na to da većina ljudi danas gleda na svijet kroz izrazito subjektivnu percepciju, stavljajući sebe i svoju dobrobit u fokus s primarnim ciljem podizanja kvalitete življenja i postojanja u materiji, zakon privlačenja opravdano je probudio interes kao alat postizanja tog cilja.

Iako tu nema ničega lošeg, pitanje je u kojoj je mjeri integrirana duhovnost i ključne teme na kojima počiva većina znanja, učenja i religija: poniznost, kolektivno dobro, predanje višem od sebe, povjerenje, služenje i ljubav.

Korištenje zakona privlačenja kako bi privukao što bolje zaposlenje jest važan korak u samorealizaciji, no moramo priznati kako se često koristi u svrhu rasta u materijalnoj dimenziji, koja je stavljena kao primarna. Stoga, nabrojane teme danas su često sekundarne i nešto manje atraktivne većini ljudi.

Zakon privlačenja i materijalizam

Veliki doprinos atraktivnosti zakona privlačenja doprinijela je teza kako je svjesna primjena ovog zakona zapravo alat uz pomoć kojeg se najbrže i najkonstruktivnije može doći, između ostalog, do materijalnih sredstava.

Materijalna sredstva u vrijeme kapitalizma postala su primarna životna tema – rekla bi većina, no priča o materijaliziranju za čovjeka ima daleko veći i dublji značaj od onog površnog o kojem se spekulira.

Naime, tu se zapravo radi o želji za sigurnošću, o želji za životnom radošću, ugodom, mirom, a u svojoj srži – za ljubavlju. Upravo je taj značaj zapravo najvažniji nesvjesni segment koji je ka ovom principu privukao veliku ljudsku pozornost.

veze

Jednostavna teorija koja nailazi na prepreke u praksi?

Iako teoretski često raspravljana, prenošena i analizirana, nameće se pitanje kakva je situacija kada se ova teorija pokuša realizirati u praksi. Naime, čest je slučaj da upravo u pokušajima implementiranja ovog zakona u vlastito djelovanje i razmišljanje nailazimo na brojne prepreke.

Zašto? Prvi razlog tome je kompleksnost unutarnjeg sustava svakog pojedinca.

Drugi je razlog površnost i djelomičnost prezentiranja suštine ljudskog postojanja isključivo kroz teoriju ovog univerzalnog zakona. To je otprilike kao da govorimo o anatomiji, no usmjeravamo se isključivo na krvožilni sustav i jedino o njemu raspravljamo.

Iako koristan i nevjerojatno važan, sam po sebi nije dovoljan za razumijevanje cjelokupne šire slike. Više o ovoj temi pisat ćemo uskoro. Do tada, Melita Manojlović, NLP trener poziva Vas na certificiranu polugodišnju edukaciju neuro-lingvističkog programiranja

Članak uređen:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Zakon privlačenja – kontroverzna tema današnjice

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.