Stanična medicina – izađite iz začaranog kruga kemije

atipicne stanice rak

Tijekom godina rada s klijentima uvidjela sam da korištenje eteričnih ulja ili pak rad bioenergijom, sami za sebe, nisu dovoljni.  Naravno, kad se sjedine ulja i energija i kad se tijelo izbalansira, rezultati su svakako vidljiviji i bolji, pa i dugotrajniji.

No, čak i tada, kako sam s  vremenom uočila, nešto je nedostajalo. Nešto što bi ojačavalo tijelo, nešto što bi klijentu omogućilo da nadogradi sinergiju ulja i energije, nešto što bi, jednostavno rečeno, osobu hranilo „iznutra“, podržavalo moje izvanjsko djelovanje. Trebalo se, dakle, okrenuti optimalnoj dnevnoj opskrbi tijela hranjivim tvarima.

Po prirodi stvari, u cijelom se lancu dođe – do stanice. Jer, u svima aspektima našeg zdravlja ishodišna točka su  – stanice. Dakako, kao odlučujući „pokretači“ naših organa i našeg tijela u cjelini, i stranicama je potrebna hrana.

Svaka stanica ima potrebu za hranjivim tvarima koje će omogućiti njihovo snažnije i učinkovitije djelovanje kroz brojne biokemijske reakcije. Premala opskrbljenost hranjivim tvarima ne odražava se na tijelu kao bolest tako dugo dok tijelo može koristiti zalihe koje se nalaze u kostima, koži, jetra i mišićima. Ali, kada stanicama, dakle i tijelu u cjelini, u dužim razdobljima nedostaje hranjivih tvari, logično je smanjenje njihova rada, opadanje „snage tijela“ zbog smanjena rada stanica, što kao posljedicu donosi veću izloženost srčanim, žilnim i ostalim bolestima.

U stanične hranjive tvari ubrajamo vitamine, mineralne tvari, aminokiseline, elemente u tragovima i sekundarne biljne tvari. Ukoliko zbog dugotrajne loše prehrane ili bolesti nedostaju jedna ili više ovih tvari otvara se put problemima, bolestima, nerijetko i kroničnim oboljenjima.

Moja iskustva, kao i suradnja s kolegama koji se bave istim područjem, nesporno potvrđuju da se redovitim uzimanjem staničnih hranjivih tvari, u odgovarajućim količinama, olakšavaju i najteža zdravstvena stanja.

Dugotrajna i kronična oboljenja iscrpljuju tijelo, a uz bol koja zna biti stalna i nerijetko teško podnošljiva, uporaba kemijskih lijekova dodatno opterećuje ionako oslabljeni organizam – utoliko su stanične hranjive tvari rješenje za „gladnu“ stanicu. Koja, zatim, ojačana, pomaže organizmu u savladavanju bolesti.

Kod kroničnih srčanih oboljenja, dijabetesa, kroničnih reumatskih oboljenja, tumora, kemoterapija ili osoba naprosto, primjerice, pušača čije tijelo također traži dodatne vitamine, rješenje je u staničnim hranjivim tvarima.

Optimalno dnevno unošenje staničnih hranjivih tvari ključ je u sprečavanju i liječenju kroničnih, ali i drugih bolesti.

Da biste saznali nešto više o potrebama staničnih hranjivih tvari i blagodatima uzimanja istih, zakažite besplatne konzultacije i testiranje tijela na stanične hranjive tvari na stranici Mocdodira.hr ili na našoj Facebook stranici.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Stanična medicina – izađite iz začaranog kruga kemije

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.