Gospina trava/ kantarion

gospina trava

Kantarion, gospina trava, bogorodična trava, ivanje zelje…. i još desetak drugih naziva. Kada se stabljika prelomi, ispušta crvenkasti sok, pa se u srednjem vijeku koristila za liječenje kože, jer podsjeća na kožu koja krvari. I bili su u pravu.

Danas se koristi za liječenje suhe kože, akni, opekotina, zaštitu od zračenja i sunčanja, ozljedu mišića, oteklina i reumatskih oboljenja. I još puno, puno toga…

Gospino ulje se dobiva namakanjem cvjetova biljke 2 mjeseca u djevičanskom maslinovom ulju. Tada ulje poprimi jarko crvenu boju.

Članak uređen:

Ocijenite članak

4.25 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Gospina trava/ kantarion

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Bolje se informirajte o biljci jer u ovom članku ima dosta krivih podataka, a i nedostaju neke stvari koje je jako važno znati!
    Predivna i vrlo moćna biljka. <3