Zobeni keksići – recept
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja

Potrebni sastojci:
- 240 g sitnijih zobenih pahuljica,
- 120 g oštrog brašna,
- 120 g integralnog brašna,
- 1 žličica cimeta,
- ½ žličice soda bikarbone,
- ½ žličice soli,
- 120 g tahini paste,
- 4 velike žlice maslaca,
- 80 g fruktoze,
- 160 g demerara šećera,
- 1 jaje,
- 1 bjelanjak,
- 1 žličica vanilije,
- 120 g komadića tamne čokolade,
- 80 g sjeckanih oraha.
Upute za pripremu:
- Pomiješati zobene pahuljice s brašnom, cimetom, soda bikarbonom i soli.
- U drugoj posudi pjenasto miksati putar s tahini pastom, pa kad se dobro poveže dodati obje vrste šećera i jaje, bjelanjak te vaniliju..
- Kuhačom pomiješati mokre i suhe satojke pa na kraju umiješati i komadiće čokolade i oraha.
- Vlažnom rukom uzimati hrpice tijesta veličine oraha, napraviti kuglice, staviti na papir za pečenje i malo spljoštiti.
- Peći u pećnici na 180°C, dok ne dobiju zlatnu boju.
Članak uređen:
Vaši komentari
Komentare nagrađujemo.
Zobeni keksići – recept
Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.
Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.
Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.
Što je poželjno:
Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.