Zelena krem juha od graška i ostalih ‘zelenjava’

juha od graska

Ova okrepljujuća juha koja ima boju wimbledonskog travnjaka idealna je za obnavljanje energije i kao ukusno predjelo.

Sastojci:

  • 40 dag graška (zamrznutoga ili iz konzerve),
  • 15 dag špinata,
  • zeleni dio 1 poriluka,
  • 10 dag krumpira,
  • 10 dag mljevenih oraha + 7 dag polovica,
  • 1 češanj češnjaka,
  • 2 svežnjića peršinovih grančica,
  • margarin,
  • sol, papar

Priprema:

  1. Oljuštiti češnjak.
  2. Pristaviti u litri vode svježi ili zamrznuti grašak (konzervirani dodati kad se skuha drugo povrće), češnjak, luk, probrani špinat, oguljene narezane krumpire i poriluk.
  3. Dodati oprani peršin (sačuvati nekoliko listića za ukras), posoliti, popapriti i kuhati da sve omekša. Neka se ohladi.
  4. Polovice oraha narezati. U mlaku juhu dodati ocijeđeni grašak iz konzerve i samljeveni orah.
  5. Zatim povrće i juhu smiksati u kašu. Juhu po želji razrijediti sojinim mlijekom, pa prokuhati i naposljetku umiješati margarin.
  6. Ukrasiti nasjeckanim orasima i peršinovim listićima.
  7. Uživati u juhi 🙂

Dobar tek.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu