Slatka savijača od bundeve

Savijača od bundeve

Ove jeseni ćete se sigurno nagledati raznih bundeva, buča ili tikvi, a poželite li saviti nešto slatko, donosim vam slasni recept za savijaču. Osim bundeve – koristila sam hokaido, dodala sam i veganskog jogurta s okusom vanilije, šaku kukuruznih pahuljica da upiju višak tekućine i dodatno obogate okus, malo pirovog griza i sirup od datulje, a poigrala sam se i posipom. U nastavku u receptu vidjet ćete i kako.

Savijača od bundeve i pistacije
Foto: Mare

Sastojci

  • 500 g kora za savijaču,
  • 1 kg naribane bundeve (u receptu je korištena hokaido tikva),
  • 500 ml veganskog jogurta,
  • 1 žlica cimeta u prahu,
  • 1 žlica ekstrakta vanilije,
  • 100 ml ulja,
  • 5 žlica pirovog griza,
  • 3 šake kukuruznih pahuljica,
  • 12 g praška za pecivo,
  • 100 ml sirupa od datulja,
  • 2 žlice muscovado šećera.

Za posip i premaz:

  • 50 ml ulja,
  • 100 g nasjeckane pistacije,
  • 100 g nasjeckanih bučinih koštica.
Savijača od bundeve, pistacije i bučinih sjemenki
Foto: Mare

Priprema

  1. Podijelite kore na 3 skupine.
  2. Promiješajte jogurt, ekstrakt vanilije, griz, prašak za pecivo, ulje i polovicu sirupa od datulja.
  3. Naribanu bundevu posipajte cimetom i ostatkom sirupa od datulja. Promiješajte.
  4. Odvojite 3 žlice dobivenog fila, njime ćete premazati savijače. Ostatak fila promiješajte s naribanom bundevom. Tako dobiveni fil raspodijelite također na tri dijela.
  5. Prvu i drugu koru iz svake skupine premažite samo uljem, a i  po ostalima prospite kukuruzne pahuljice i fil. Zatim smotajte savijaču, a kad ju položite u lim za pečenje, premažite ju žlicom sačuvanog fila (bez naribane bundeve) te posipajte sjeckanim pistacijama ili sjeckanim bučinim košticama.
  6. Tako napravite za sve tri, a posljednju možete posipati s pistacijama i bučinim košticama.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na 200°C, 30 do 40 minuta.

U slast!

Članak uređen:

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: Savijača od bundeve, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Slatka savijača od bundeve

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.