Slatka savijača od bundeve: Imamo recept za pravu jesensku poslasticu čiji će vas nadjev oduševiti

Savijača od bundeve

Ove jeseni ćete se sigurno nagledati raznih bundeva, buča ili tikvi, a poželite li saviti nešto slatko, donosim vam slasni recept za savijaču. Ova slatka savijača od bundeve, osim bundeve – koristila sam hokaido – sadrži i veganski jogurt s okusom vanilije, šaku kukuruznih pahuljica da upije višak tekućine i dodatno obogati okus, malo pirovog griza i sirup od datulje, a poigrala sam se i posipom. U nastavku u receptu vidjet ćete i kako.

Savijača od bundeve i pistacije
FOTO: Mare

Sastojci za savijaču:

  • 500 g kora za savijaču
  • 1 kg naribane bundeve (u receptu je korištena hokaido tikva)
  • 500 ml veganskog jogurta
  • 1 jušna žlica cimeta u prahu
  • 1 jušna žlica ekstrakta vanilije
  • 100 ml ulja
  • 5 jušnih žlica pirovog griza
  • 3 šake kukuruznih pahuljica
  • 12 g praška za pecivo
  • 100 ml sirupa od datulja
  • 2 jušne žlice muscovado šećera.

Sastojci za posip i premaz:

Savijača od bundeve, pistacije i bučinih sjemenki
FOTO: Mare

Priprema

  1. Podijelite kore na tri skupine.
  2. Promiješajte jogurt, ekstrakt vanilije, griz, prašak za pecivo, ulje i polovicu sirupa od datulja.
  3. Naribanu bundevu posipajte cimetom i ostatkom sirupa od datulja te promiješajte.
  4. Odvojite tri jušne žlice dobivenog nadjeva, njime ćete premazati savijače. Ostatak nadjeva pomiješajte s naribanom bundevom. Tako dobiveni nadjev raspodijelite također na tri dijela.
  5. Prvu i drugu koru iz svake skupine premažite samo uljem, a po ostalima posipajte kukuruzne pahuljice i nadjev.
  6. Zatim smotajte savijaču.
  7. Kad je položite u lim za pečenje, premažite je jušnom žlicom sačuvanog nadjeva (bez naribane bundeve) te posipajte sjeckanim pistacijama ili sjeckanim bučinim košticama. Tako napravite za sve tri, a posljednju možete posipati pistacijama i bučinim košticama.
  8. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na 200 °C, 30 – 40 minuta.

U slast!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.75 / 5   4

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu