Slatka savijača od bundeve

Savijača od bundeve

Ove jeseni ćete se sigurno nagledati raznih bundeva, buča ili tikvi, a poželite li saviti nešto slatko, donosim vam slasni recept za savijaču. Osim bundeve – koristila sam hokaido, dodala sam i veganskog jogurta s okusom vanilije, šaku kukuruznih pahuljica da upiju višak tekućine i dodatno obogate okus, malo pirovog griza i sirup od datulje, a poigrala sam se i posipom. U nastavku u receptu vidjet ćete i kako.

Savijača od bundeve i pistacije
Foto: Mare

Sastojci

  • 500 g kora za savijaču,
  • 1 kg naribane bundeve (u receptu je korištena hokaido tikva),
  • 500 ml veganskog jogurta,
  • 1 žlica cimeta u prahu,
  • 1 žlica ekstrakta vanilije,
  • 100 ml ulja,
  • 5 žlica pirovog griza,
  • 3 šake kukuruznih pahuljica,
  • 12 g praška za pecivo,
  • 100 ml sirupa od datulja,
  • 2 žlice muscovado šećera.

Za posip i premaz:

  • 50 ml ulja,
  • 100 g nasjeckane pistacije,
  • 100 g nasjeckanih bučinih koštica.
Savijača od bundeve, pistacije i bučinih sjemenki
Foto: Mare

Priprema

  1. Podijelite kore na 3 skupine.
  2. Promiješajte jogurt, ekstrakt vanilije, griz, prašak za pecivo, ulje i polovicu sirupa od datulja.
  3. Naribanu bundevu posipajte cimetom i ostatkom sirupa od datulja. Promiješajte.
  4. Odvojite 3 žlice dobivenog fila, njime ćete premazati savijače. Ostatak fila promiješajte s naribanom bundevom. Tako dobiveni fil raspodijelite također na tri dijela.
  5. Prvu i drugu koru iz svake skupine premažite samo uljem, a i  po ostalima prospite kukuruzne pahuljice i fil. Zatim smotajte savijaču, a kad ju položite u lim za pečenje, premažite ju žlicom sačuvanog fila (bez naribane bundeve) te posipajte sjeckanim pistacijama ili sjeckanim bučinim košticama.
  6. Tako napravite za sve tri, a posljednju možete posipati s pistacijama i bučinim košticama.
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na 200°C, 30 do 40 minuta.

U slast!

Članak uređen:

Ocjenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Slatka savijača od bundeve

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.