Salata s mahunama i kumato rajčicama

salata od mahuna

Volim salate koje mogu poslužiti kao samostalan obrok, naročito u ljetno doba. Ova salata je jedna od njih. Vrlo jednostavna za pripremu, a ujedno zanimljiva upravo zbog kumato rajčica.

Kumato rajčice su relativno novouzgojena sorta, jedinstvene su izgledom i okusom. Čvrste su i sočne, dolaze u nekoliko nijansi, a za pripremu hladnih salata idealne su one u boji čokolade.

Intenzivnijeg su okusa od klasičnih rajčica na koje smo navikli, zapravo su onako voćno slatko-kiselog okusa i ukusne su bez obzira na stupanj zrelosti.

Potrebni sastojci:

  • 300 g kuhanih mahuna (ja sam upotrijebila široke plosnate zelene mahune)
  • 250 g kuhane smeđe leće
  • 1 tikvica
  • 1 češanj češnjaka
  • Peršinov list
  • Limunov sok
  • Maslinovo ulje
  • 2-3 kumato rajčice
  • Sol
  • Papar 

Priprema:

  1. Skuhajte mahune, ali pazite da ih ne prekuhate. Preporučam da ih ostavite al dente.
  2. Skuhajte leću (slobodno možete upotrijebiti i kuhanu leću iz konzerve).
  3. Tikvicu operite, nemojte ju guliti, narežite na tanke ploške i kratko ispržite na tavi (npr. grill-tavi) bez dodavanja ikakve masnoće.
  4. U zdjelu za serviranje stavite leću, mahune, tikvice, narezanu kumato rajčicu.
  5. Sve pospite sitno sjeckanim peršinovim listom i češnjakom, te začinite solju, paprom, limunovim sokom i maslinovim uljem.

Salata je odlična i topla i hladna.

salata-s-mahunama-i-kumato-rajcicama

Želite li isprobati recepte ove autorice, javite joj se putem njezine Facebook stranice.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu