Njoki s blitvom i ricottom
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Sastojci:
- 700 g blitve,
- 4 jaja,
- 400 g ricotte,
- 300 g brašna (npr. pirovo),
- muškatni oraščić, sol po ukusu.
Priprema
- Skuhajte blitvu, uklonite joj stabljiku i tanko nasjeckate listove.
- Stavite ricottu u zdjelu i dodajte blitvu, jaja, brašno i malo naribanog muškatnog oraščića.
- Umijesite sastojke u homogenu, mekanu smjesu.
- Na dasci posipanoj brašnom izradite njoke pa ih skuhajte u kipućoj, slanoj vodi.
- Ocijeđene poslužite s umakom po želji.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Tako sočno, kremasto i aromatično!
Nadjev za punjena jaja: Imamo jednostavne recepte uz koje će ovaj Uskrs biti još ukusniji
- Zrinka Babić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: