Mediteranske lazanje

Mediteranske lazanje

Zašto mediteranske…pa zato jer sam kombinirala sastojke koji po meni jako dobro mogu predstavljati Mediteran, a prikladni su za konzumaciju vegana. To su artičoke, patlidžani, masline, šparoge, rajčice, pinjoli, mažuran, bosiljak i lazanje. Sve skupa je pravi raj za nepce i ne mogu se odlučiti jesu li mi finije tople ili hladne.

Mediteranske lazanje
Foto: Mare

Sastojci dostatni za mali kalup veličine 22×14 cm.

Za nadjev

  • 4 artičoke,
  • 1 manji patlidžan (300g),
  • 1 luk,
  • 4 režnja češnjaka,
  • 1 žlica koncentrata rajčice,
  • 3 žlice maslinovog ulja,
  • sol i papar po potrebi,

Ostali sastojci

  • 8 listova za lazanje,
  • 3 rajčice,
  • 1 žlica krušnih mrvica,
  • nekoliko šparoga,
  • šaka maslina,
  • 20 g veganskog topljivog sira,
  • šaka pinjola,
  • bešamel,
  • mažuran, bosiljak ili neki drugi svježi začini po želji.
Lazanje mediteranske
Foto: Mare

Priprema

  • U pretkoraku patlidžan je potrebno odgorčiti, a artičoke skuhati.
  • Sitno sjeckani luk posoliti i dinstati desetak minuta na maslinovom ulju, dodati koncentrat rajčice i vode po potrebi. Dodati patlidžan rezan na kockice (1cm), sitno sjeckani češnjak i po potrebi dodati još ulja (10-15 min).
  • Dodati sjeckano (oguljeno) meso artičoka, prstohvat soli i papra, sve dobro začiniti i dinstati još 5 minuta.
  •  Lazanje slagati u naizmjenične slojeve bešamela, kore i nadjeva. Na predzadnji sloj bešamela posipati krušne mrvice, po njima poredati rajčicu i začiniti mažuranom. Na zadnji sloj bešamela naribati sir i posložiti masline.
lazanje 4
Foto: Mare
  •  Pecite na 180 stupnjeva, vremenski koliko je potrebno ovisno o listovima koje koristite. Za zadnjih 5 minuta izvadite ih, stavite šparoge i šaku pinjola na njih te vratite ispeći do kraja.

Napomena:

Ako niste u mogućnosti naći artičoke, slobodno ih zamijenite s još patlidžana, a recept za bešamel umak možete pogledati ovdje.

Više mojih recepata možete potražiti ovdje.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Mediteranske lazanje

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.