Kolač s orasima i pudingom

Kolač s orasima i pudingom

Kolači s pudingom su jako zastupljena vrsta kolača koji bi se pripremali doma onako na brzaka. Puding obično bude u svojstvu kreme, a ostatak bude nekakav biskvit. Mnogima takav opis možda neće izazvati želju, no ako kažem da je biskvit krcat orasima, a svejedno nije suh već izrazito sočan? Pa nadodam da čokoladni puding ima još dodatno tamnu čokoladu umiješanu, a vanilija puding ima i pastu od datulja zbog koje ćete misliti da jedete najnježniju karamel kremu? Jesam li vas možda sada nagovorila da isprobate ovaj recept? 

Stvarno se nadam da jesam jer šteta da ovaj propustite, a još ima i sjeckanih oraha po vrhu. 🙂 

Kolač s orasima i pudingom
Foto: Mare

Sastojci:

Za biskvit veličine 25×35 cm:

  • 180 g čvrstog tofua,
  • 150 g mljevenih oraha,
  • 150 g šećera,
  • 40 g muscovado šećera,
  • 220 g integralnog pirovog brašna,
  • 3 žlice maslinovog ulja,
  • 350 ml biljnog mlijeka,
  • 6 g praška za pecivo,
  • prstohvat soli.

Priprema: 

  1. Tofu, ulje, šećere, sol, pola količine biljnog mlijeka izblendate u kremu, a brašno, prašak za pecivo i orahe promiješate na suho. 
  2. Zatim postepeno ulijevate kremu i ostatak mlijeka u suhe sastojke i sve dobro promiješate. 
  3. Ulijete u kalup i pečete u prethodno ugrijanoj pećnici na 180°C oko pola sata. 
  4. Još dok je biskvit topao izbockajte drškom kuhače rupe. U njih će upasti dio 1. fila i učiniti biskvit još sočnijim. 

Sastojci za 1.fil:

  • 2 praška pudinga od čokolade (oko 80 do 90g )
  • 700 ml biljnog mlijeka
  • 100 g šećera
  • 150 g tamne čokolade s visokim udjelom kakaa
Kolač s orasima i pudingom
Foto: Mare

Priprema:

  1. Puding skuhate s biljnim mlijekom i šećerom i kad je gotov usipajte u njega nasjeckanu čokoladu. 
  2. Miješajte dok se čokolada ne otopi te još toplu kremu sipajte u kalup na biskvit. 
  3. Poravnajte da dobro uđe i u rupe na biskvitu te zagladite. 
  4. Ostavite da se ohladi, a za to vrijeme izradite 2. fil.

Sastojci za 2.fil:

  • 1 prašak za puding od vanilije,
  • 250 ml biljnog mlijeka,
  • 200 g datulja bez koštica,
  • 100 ml biljnog mlijeka,
  • 200 g sjeckanih oraha,
  • 50 g veganskog maslaca ili margarina,
  • 1 žlica ekstrakta vanilije.
Kolač s orasima i pudingom
Foto: Mare

Priprema:

  1. Skuhajte puding na 250 ml biljnog mlijeka, a datulje izblendajte sa 100 ml biljnog mlijeka te dobivenu pastu ulijte u puding. 
  2. Dodajte margarin i ekstrakt vanilije. 
  3. Promiješajte i ulijte preko čokoladno fila te posipajte sjeckanim orasima. 

Napomena:

Ostavite da se kolač dobro ohladi prije rezanja.

U slast!

Članak uređen:

Ocjenite članak

5 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: veganski puding kolač, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kolač s orasima i pudingom

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. poštovana, ovaj kolač vam je perfektan. Moja kćerka je pravila i svi smo bili oduševljeni okusom, a ja moram priznati da sam Izrazito bila skeptična na prvu jer nisam sklona puding kolačima. Ovo kako ste sve ukomponirala, uopće nemadu okus po pudingu. Sve pohvale.