Juha od brokule bez vrhnja – veganski recept

Juha od brokule

Topla ili hladna, skroz je nebitno. Točnije, bitno je onoliko koliko vam se da izdvojiti vremena. Recept je jednostavan, juha je fina i hranjiva, a uz malo dodatnog truda po želji možete od sasvim obične juhe od brokule napraviti pravu malu delikatesu.

Kako? Pa tako da dio brokule ostavite cijelu, uz samu juhu ili po njoj dodate malo beluga leće, svježe narezanih krastavaca koje ste marinirali s limetom i/ili limunom, a kako sam u juhu tijekom kuhanja dodala malo graška, listići mente će biti još jedan super dodatak samoj juhi. Pa izvolite:

Juha od brokule
Foto: Mare

Sastojci

  • 1 do 2 glavice brokule
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 srebrni luk, sitno nasjeckan
  • 2 režnja češnjaka, zgnječena
  • 1200 g povrtnog temeljca ili vode
  • 150 g smrznutog ili mladog graška ( ne onaj iz konzerve)
  • sol, papar
  • po želji skuhane beluga leće, svježi salatni krastavac mariniran u soku od limete/limuna te listići mente.

Priprema

Juha od brokule
Foto: Mare
  1. Brokulu očistite i nasjeckajte. Njezinu stabljiku nasjeckajte jako na sitno, a glavice možete skoro pa ostaviti cijele.
  2. Zagrijte ulje te dodajte sitno nasjeckani luk. Dinstajte nekoliko minuta pa dodajte sitno kosani ili zgnječeni češnjak.
  3. Dodajte najprije sitno sjeckane stabljike brokule te podlijte polovicom temeljca.
  4. Kada provrije dodajte grašak, glave brokule i ostatak temeljca.
  5. Kuhajte dok povrće ne omekša. Nemojte prekuhati, boja vam je dobar pokazatelj. Brokula i dalje treba ostati zelena, a ne posmeđiti.
  6. Maknite s vatre, po želji izvadite nekoliko glavica brokule sa strane, a ostatak juhe usitnite štapnim mikserom ili u blenderu do željene teksture.
  7. Servirajte toplu ili hladnu, a super ukusna ideja je da marinirate salatni krastavac u soku limete i/ili limuna te dodate po površini juhe uz žlicu kuhane beluga leće i listiće mente.

Dobar tek!

Više mojih recepata možete potražiti ovdje.

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Juha od brokule bez vrhnja – veganski recept

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.