Preskakanje doručka – ideje za brzi doručak

doručak

Svi nam već godinama pričaju kako je doručak najvažniji obrok u danu, no jesmo li mi sami svjesni zašto je to tako? Često zanemarujemo te priče i preskačemo doručak, pravdajući se da nismo imali ujutro dovoljno vremena kako bi ga pripremili.

Sljedeći put kad odlučite preskočiti doručak, sjetite se da je to kao da pokušavate voziti auto bez goriva. Uostalom, ne događa vam se da auto nema goriva, pa zašto onda dopuštate da vaš organizam ne dobije nutrijente prijeko potrebne kako bi nakon prospavane noći (ili još gore – neprospavane!) mogao nastaviti efektivno funkcionirati.

Preporuka je da se doručak konzumira unutar 2 sata nakon buđenja, kako bi se potaknuo metabolizam na rad. No nije samo bitno u organizam staviti gorivo! Ono na što trebamo paziti je i da ne stavljamo pogrešno gorivo. Je li vam se ikad dogodilo da ste u auto koji je dizelaš natočili benzin, ili obrnuto? Naravno da nije! Isto tako je i s našim organizmom. Nemojte trpati u sebe bilo kakvu hranu pod izlikom da niste imali vremena, jer to možda neće biti dobro na duge staze.

Ono što jedemo za doručak bitno će utjecati na našu produktivnost tokom dana, a i na naš apetit kod kasnijih obroka.

S obzirom da dani postaju sve topliji, želimo jesti lagane i brze obroke. Vjerujte da je za doručak potrebno svega 10 minuta kako bi opskrbili tijelo svim bitnim nutritivnim sastojcima.

Često puta smo i sami svjesni koje su to namirnice dobre za nas, no nismo sigurni kako ih uklopiti zajedno u jedan obrok. U nastavku možete pročitati 3 ideje kako uklopiti doručak u svakodnevnu aktivnost.

Recepti uključuju palačinke, milkshake i sladoled. Premda vam to možda ne zvuči zdravo, pročitajte sastojke koji se u njima nalaze i zasigurno ćete se razuvjeriti. Štoviše, svi ovi recepti su toliko fini da ćete se ujutro ustajati s nestrpljenjem da ih napravite. Također, niti u jednom od njih nema glutena, šećera ili kravljih mliječnih proizvoda te su izuzetno lagani kao jutarnji obrok.

» Recept za zdravi čokoladni milkshake

» Recept za zdrave palačinke od samo 2 sastojka

» Recept za zdravi sladoled

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Preskakanje doručka – ideje za brzi doručak

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.