Hladni prilog uz roštilj koji je brzo gotov

Hladni prilog u roštilj

Vrijeme je roštilja i hladnih priloga, a među mojim dosadašnjim receptima možete naći zanimljive i ukusne hladne priloge poput:

No, donosim vam još jedan zanimljiv prilog koji kombinira mladi krumpir, komorač i grašak, a ja sam ga poslužila upravo uz ražnjiće od seitana.

Hladni prilog uz roštilj
FOTO: Mare

Recept je jako jednostavan, sa začinima se možete igrati po vašem ukusu, a ja sam se odlučila za kumin i korijander zato što jako fino pašu uz pečeni komorač i grašak.

Sastojci:

Sastojci za dresing:

  • 200 ml veganskog jogurta
  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • pola soka ocijeđenog limuna
  • nekoliko kockica veganskog feta sira ili začinite solju i paprom.
Salata od krumpira, graška i komorača
FOTO: Mare

Priprema

  1. Mladi krumpir skuhajte, a komorač i luk narežite na tanke ploške.
  2. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, grašak i komorač. Začinite ih solju, korijanderom i kuminom. Kad ste zadovoljni okusom, pomiješajte u njih kuhani krumpir koji, ovisno o vašim preferencijama, možete narezati na ploške, kockice itd.
  3. Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, a za to vrijeme napravite dresing tako da sve sastojke zajedno pomiješate. Njega također ostavite da se ohladi.
  4. Nasjeckajte rotkvicu i krastavac, pomiješajte u zdjelu s ostalim sastojcima te prelijte dresing preko svega. Još jednom dobro promiješajte te po želji posipajte sezamom.
  5. Prilog se jede hladan, a možete ga čuvati u hladnjaku do tri dana.

Dobar tek!

Ako vam se svidio ovaj recept, pogledajte i ostale moje recepte.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Foto: Mare

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu