Hladni prilog uz roštilj

Hladni prilog u roštilj

Vrijeme je roštilja i hladnih priloga, a među mojim receptima dosad našlo bi se zanimljivih i ukusnih hladnih priloga poput:

No, donosim vam još jedan zanimljiv prilog koji kombinira mladi krumpir, komorač i grašak, a ja sam ga nedavno poslužila upravo uz ražnjiće od seitana o kojima sam vam pisala u prethodnom tekstu.

Hladni prilog uz roštilj
Foto: Mare

Recept je jako jednostavan, sa začinima se možete igrati po vašem ukusu, a ja sam se odlučila za kumin i korijander zato što jako fino pašu uz pečeni komorač i grašak.

Sastojci:

  • 10-ak manjih mladih krumpira,
  • 200 g graška,
  • 2 glavice komorača,
  • ½ glavice luka,
  • 1 žlica maslinovog ulja,
  • ½ žličica soli,
  • ½ žličice korijandera,
  • ½ žličice kumina,
  • 5 rotkvica,
  • 1 salatni krastavac,
  • sezam (po želji).

Za dressing:

  • 200 ml veganskog jogurta,
  • 2 žlice maslinovog ulja,
  • ½ soka ocijeđenog limuna,
  • Nekoliko kockica veganskog feta sira ili začiniti solju i paprom.
Salata od krumpira, graška i komorača
Foto: Mare

Priprema

  1. Mladi krumpir skuhajte, a komorač i luk narežite na tanke ploške. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, grašak i komorač. Začinite ih solju, korijandrom i kuminom. Kad ste zadovoljni okusom, promiješajte u njih kuhani krumpir koji ovisno o vašim preferencijama možete narezati na ploške, kockice zgnječiti…kako god.
  2. Ostavite u frižideru da se dobro ohladi, a za to vrijeme napravite dressing tako da pomiješate sve sastojke zajedno. Njega također ostavite da se ohladi.
  3. Nasjeckajte rotkvicu i krastavac, promiješajte u zdjelu s ostalim sastojcima te prelijte dressing preko svega. Još jednom dobro promiješajte te po želji posipajte sezamom.
  4. Prilog se jede hladan, a možete ga čuvati u frižideru do 3 dana.

Dobar tek!

Više mojih recepata možete potražiti ovdje.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Hladni prilog uz roštilj

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.