Gljive u woku – recept
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja

Sastojci:
- 150 g bukovača,
- 150 g šampinjona,
- 150 g lisičarki,
- 150 g mrkve,
- 2 mlada luka,
- 2 češnja češnjaka,
- 2 žličice curry praha,
- 1 žličica šećera,
- 100 ml kokosovog mlijeka,
- 150 g graška,
- 200 ml povrtnog temeljca,
- 1 žlica sjeckanoga vlasca,
- sol, papar.
Priprema:
- Gljive očistiti i narezati na prikladne komade.
- Mrkvu očistiti i narezati na rezance. Luk očistiti i narezati na kolutiće.
- U woku na vrućem ulju popržiti gljive, začiniti ih solju i paprom te izvaditi i staviti na stranu.
- Na preostalu masnoću dodati kolutiće mladog luka i listiće češnjaka.
- Čim češnjak zamiriše, posoliti i popapriti, dodati curry prah, prstohvat šećera, povrtni temeljac i kokosovo mlijeko te kuhati na laganoj vatri 4-5 minuta.
- Dodati grašak i pržene gljive. Kada se sastojci dobro ugriju, po želji umiješati škrobno brašno pomiješano s 2 žlice vode, dodati sjeckani vlasac i poslužiti.
Članak uređen:
Vaši komentari
Komentare nagrađujemo.
Gljive u woku – recept
Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.
Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.
Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.
Što je poželjno:
Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.