Carpaccio od tikvica

Carpaccio od tikvica

Lako se priprema, spreman za jelo nakon jednog sata mariniranja, ali za najbolji okus dobro je ostaviti ga u hladnjaku najmanje nekoliko sati, a najidealnije preko noći.

Iznenađujuće jednostavan i dobar recept. Jedan od onih za koje ćete misliti kako nema šanse da nešto tako jednostavno može ispasti tako ukusno. No može, a bit će vam drago da ste pokušali.

Dakle, tikvice treba izrezati na jako tanke čips oblike ,š̌to je tanje moguće , tako da limunska kiselina iz marinade “skuha” tikvice i one upiju sav okus maslinovog ulja, češnjaka i začinskog bilja kojeg odaberete.

Carpaccio od tikvica
Foto: Mare

Marinirane tikvice možete pohraniti u hladnjaku par dana. Na isti način možete marinirati cvjetove tikvica, ali dodajte manje limunovog soka.

Ja sam iskoristila 1 limun na 2 manje tikvice i dodala sam maslinovo ulje, svježe začinsko bilje, češnjak, papar i sol po potrebi. Kada dobijete dojam da je marinada obuhvatila sve tikvice, to je to.

Na primjer:

Marinada

  • 1 limun (sok),
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
  • 4 režnja češnjaka (tanko narezani),
  • svježe začinsko bilje,
  • sol i papar po želji.

Tijekom posluživanja

  • 1 žlica tostiranih pinjola i pistacija
  • svježe lišće bosiljka, mažurana ili nekog vama dražeg začina.

Carpaccio možete jesti kao predjelo ili prilog nekom drugom jelu, a ovako u ljetnoj varijanti meni se pokazalo jako finim servirati ga i na tamnom kruhu od sjemenki s malo veganskog feta sira.

Carpaccio tikvice
Foto: Mare

Trebate li još neku ideju što s cvjetovima, ovdje ima još jedan slasni recept za punjene cvjetove tikvica.

Više mojih recepata možete potražiti ovdje.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Carpaccio od tikvica

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.