Češnjak (Allium sativum)

cesnjak zdravlje

Češnjak se koristi kao dodatak skoro svim varivima i salatama. Njegovo djelovanje je široko:

  • poboljšava probavu (vjetrovi)
  • djeluje antibakterijski
  • povoljno utječe na jetru i žuč
  • regulira crijevnu floru
  • snizuje povišeni krvni tlak i masnoću u krvi
  • ublažava bolove u zglobovima

Čini svu hranu lakše probavljivom. Češnjak mnogi proglašavaju biljkom s najširim i najdjelotvornijim ljekovitim svojstvima. Zanima li vas ovo? Ljekovitost češnjaka

Naša preporuka: Češnjak Kapsule (180 Kapsula) – Kräuterhaus

Češnjak sadrži obilje vrlo zdravih fitonutrijenata kao rijetko koja druga biljka. Kapsule češnjaka od 500 mg su ugodna alternativa jedenju češnjaka, bez neugodnog mirisa.

Blagi postupak sušenja osigurava savršeno očuvanje biološki aktivnih tvari češnjaka u prahu. Svaka kapsula sadrži 500 mg češnjaka u prahu.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Češnjak (Allium sativum)

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. cesnjak nije uopce zdrav on je jako potentan neurotoxin napada direktno mozdane celije ja sam ga licno isprobao na sebi imao sam epizode kao da sanjam a budam sam bio pred spavanje najmanje skripanje u kuci kroz mene je prosao bol po citavom tijelu kao munja imao sam drhtanje cijela strana tijela i cuo sam u svojem tijelu zvuk kao da se je elektroda kod elektrovarenja zaljepila imao sam napadaje kao da ce se citavi zivcani sustav iskljuciti i stalno sam osjecao da cu pasti u san narocito kad bi se sagnuo prosao sve preglede i neurologa on nije nikada cuo sa takve simptome prestao sam jesti cesnjak sve je nestalo kasnije sam nasao na google od dr robert beck da je cesnjak neurotoxin i unistava mozdane celije pilotima ne daju da ga jedu jer afektira reflekse nije sve dobro sto se prica a lijeka nema a ni operacije za krivu ishranu kandida je skoro uzrok svih bolesti i rak je ustvari kandidna gjiva jer ljudi jedu pljesnivu hranu ili slatko sto pravi vrenje to sam isto na svojoj kozi iskusio da se nisam probudio vec bi davno otisao pod doktorskom controlom zato zelim svoje iskustvo dati drugima.