Matična mliječ i neplodnost – kako koristiti ovaj nevjerojatan dar prirode?

Pored spolnog zdravlja, životne navike i stil života imaju veliki utjecaj na probleme sa neplodnosti. Stres kao bolest današnjeg doba, pušenje, lijekovi, alkohol i kava, pretilost neki su od “okidača” neplodnosti u današnje vrijeme.

Što možemo napraviti?

Iako postoji veliki broj različitih preparata koji su učinkoviti u pomaganju s plodnošću, matična mliječ je više nego vjerojatno na samom vrhu piramide kada govorimo o prirodnoj super hrani koja može pomoći kod neplodnosti.

obitelj

Zbog toga što Matična mliječ sadrži široku paletu hranjivih tvari koje su neophodne za  zdravlja organizma i pravilnu funkciju organa, lako je vidljivo kako može pomoći kod problema vezanih za neplodnost.

Po samom sastavu je kompleksana i puna je vitamina, bjelančevina i aminokiselina te enzima i minerala.

Matična mliječ je najcjelovitija namirnica na svijetu. Matična mliječ je čudotvorna hrana koja potiče razvoj, vraća snagu, regenerira organizam, osviježava pamćenje i regulira metabolizam.

matična mliječ

Pozitivni učinci Matične mliječi:

 • pomaže kod neplodnost
 • smanjuje nivo masnoća u krvi
 • regulira krvni tlak
 • otklanja nervozu i uznemirenost
 • pojačava koncentraciju i mentalne funkcije
 • povećava izdržljivost i energiju
 • jača imunitet organizma
 • stimulira obrambeni sistem

Svježa Matična Mliječ kao podrška jajašcima i zdravlju sperme

Svježa Matična Mliječ uspostavlja hormonalnu ravnotežu te djeluje kao podrška jajašcima i zdravlju sperme i na taj način povećava libido kod muškaraca te potiče imunološki sustav kod žena odnosno pruža podršku endokrinom sustavu. Matična mliječ ima antibiotska svojstva i može se boriti s mnogo različitih vrsta bakterija i zaštititi organizam od raznih infekcija i bolesti. Može smanjiti simptome i snagu bolesti, pripremiti tijelo da se bori protiv bolesti na bolji način.

svježa matična mliječ

Matičnu mliječ često nalazimo i u mješavinama s medom i peludom. Matična mliječ u kombinaciji s medom i peludom idealan je dodatak u prehrani djece jer poboljšava apetit, potiče rast i razvoj, a naročito jača imunitet mladog organizma. Sa medom se na najbolji način čuvaju hranjivi sastojci matične mliječi i djeluju kao izvanredna vitaminska dopuna njegovom sastavu.

Kako koristiti Matičnu mliječ?

Kod liječenja problema neplodnosti preporučava se kura od 3 mjeseca neprekidnog svakodnevnog uzimanja svježe matične mliječi za njega i nju. Nakon toga perioda napravi se pauza od isto toliko vremena i onda se još jednom ponovi kura uzimanja. Kod preventivnog uzimanja svježe matične mliječi preporučava se uzimanje manji vremenski period svakodnevno – recimo 20 dana do 4 puta godišnje.

Korištenje Matične mliječi umiješane u med i pelud – Revital komplex preporučava se konstantno, a prema potrebi, periodu u godini i trenutnim zdravstvenim prilikama.

matična mliječ

Gdje mogu nabaviti Matičnu mliječ?

Da bi bili sigurni da konzumirate ispravnu i pravu matičnu mliječ kupujte je samo kod provjerenih proizvođača i pčelara u koje imate povjerenja i na taj način ćete izbjeći moguće greške i rizike.

matična mliječ

Hrvoje Veber, struč.spec.oec

www.pcelarstvo-veber.hr

 

Članak uređen:

Doznajte više o dobrobiti meda i matične mliječi:

Ocijenite članak

4.25 / 5   12

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Matična mliječ i neplodnost – kako koristiti ovaj nevjerojatan dar prirode?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.