Kapsaicin – ljute papričice kriju tajnu dugovječnosti

ljute papričice

Glavni sastojak ljute papričice je kapsaicin, aktivna tvar koja ima velik broj pozitivnih učinaka za ljudsko zdravlje. Kapsaicin djeluje protuupalno, protiv pretilosti i pojave raka.

Istraživanje, objavljeno u časopisu British Medical Journal, je dugi niz godina pratilo prehrambene navike pola milijuna Kineza i došlo je do zaključka kako oni koji gotovo svaki dan konzumiraju ljutu hranu imaju 14 posto manje šanse obolijevanja od smrtonosnih bolesti u odnosu na osobe koje takvu hranu jedu rjeđe.

Ljute papričice

Isto vrijedi za oba spola, a pogotovo se odnosi na one koji jedu ljutu hranu i ne konzumiraju alkohol.

“Ovi rezultati potvrđuju starija istraživanja o mogućem pozitivnom utjecaju ljute hrane na ljudsko zdravlje”, izjavila je ekipa koju su vodili znanstvenici Kineske akademije medicinskih znanosti i koja potpisuje istraživanje.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu