Indijski masala čaj za brzi oporavak od prehlade i gripe

masala caj naslovna

Ova verzija masala čaja idealna je u zimskim danima, kada vas je uhvatila prehlada ili gripa, imate upaljeno i oteklo grlo ili upaljene dišne puteve.

Sastojci (za 1 osobu):

  • 1 šalica vode
  • 1/2 žličice crnog čaja (u rinfuzi)
  • 1 žličica žećera
  • Komadić svježeg đumbira (za početak, ukoliko niste naviknuti na okus đumbira, upotrijebite manji komadić, veličine 1 cm)
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 klinčić
  • Nekoliko zrna bibera

Priprema:

  • Vodu dovesti do ključanja, smanjiti temperaturu i dodati crni čaj.
  • Kuhati nekoliko minuta, pa dodati izgnječen đumbir, klinčić i zrna papra.
  • Kuhati 15 minuta, pa dodati šećer i mlijeko.
  • Sačekati da mlijeko proključa.
  • Osjetit ćete oštar miris začina, koji će blagotvorno djelovati na grlo i upaljene dišne puteve.
  • Skloniti s vatre, procijediti i poslužiti.

Članak uređen:

Ocijenite članak

4 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: masala čaj, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Indijski masala čaj za brzi oporavak od prehlade i gripe

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.