PROČITAJ I OSVOJI – Slagalica za djecu Incastro: 1000 ideja unutar jednog pakiranja

Slagalica za djecu Incastro

Slagalica za djecu Incastro više je od obične igračke. Netipičnog izgleda, neograničenih mogućnosti izrade različitih struktura i likova. Potiče djecu na razvoj kreativnosti i mašte…

Konstruktor Incastro novi je STEM materijal za razvoj osnovnih vještina iz područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Predstavljamo novu igračku za sve one koji vole razmišljati “izvan okvira“….

Kako je nastao Incastro?

Osim što je godinama bio poznat kao grad mode i nogometnih klubova, talijanska prijestolnica Milano ponudila je i novu prestižnu igračku.

O Milan Fashion Weeku moram priznati da znam jako malo, ali o zadnjim nogometnim romanticima Maldiniju, Nesti i Pirlu mogao bih napisati knjigu 😊 Ali vratimo se sada onom bitnom…

Cijenjeni talijanski arhitekt Angelo Caterino osmislio je ovaj edukativan STEM materijal. Izrada robota, arhitektonskih građevina, životinja, slova i brojeva samo su neka od mogućih rješenja.

Jedinstvena STEM slagalica

Nadam se da volite igru s kockama i različitim konstruktorima za gradnju? Imate dijete ili unuka koji voli istraživati? Ako je odgovor potvrdan, na pravom si putu i dopusti da te upoznamo s Incastrom.

Rollercoaster Incastro
Foto: Liber Media

Osobno smatram da su kocke vrijedan resurs u razvoju djeteta. Građenje kuća, životinjskih likova, izrada transportnih sredstava jedna su od brojnih mogućnosti, ali nakon određenog vremena potrebni su novi izazovi.

Slaganjem Incastra dijete dobiva uvide u izgradnju kompleksnijih 3D struktura. Napokon je moguće graditi ravne, zaobljene, trodimenzionalne i mobilne strukture bez ikakvih specijalnih dodatnih elemenata.

Gradi poput Gaudíja

Za svako veliko djelo bila je potrebna i “velika ideja“. Nisam siguran da ćeš na samom početku izgraditi Sagradu Famíliju, ali polagano doći će i vrijeme za to 😊

Konstrukcijski elementi načinjeni su od 100% recikliranog, netoksičnog plastičnog materijala, sigurnog i lako perivog za održavanje. Međusobnim spajanjem lako ćeš maštu pretvoriti u stvarnost. Konstruktor je progresivnog tipa i ima više nivoa za slaganje.

Unutar pakiranja pronaći ćeš i knjižicu koja te prati u radu. Upamti da prije izrade kompleksnih građevina “moraš uzeti” malo vremena za svladavanje osnovnih struktura.

Slagalica Incastro
Foto: Liber Media

Izrada mobilnih elemenata i kružnih formacija

Ono što me fascinira je lakoća izrade kružnih struktura. Konstrukcije su toliko čvrste da je napokon moguće graditi vjetrenjače, mostove s lukovima, robote i sl. Mašta je jedini limitirajući faktor. Zato sanjajte, maštajte, gradite i zabavite se.

Visoka edukativna vrijednost:

Učenje uz Incastro
Foto: Liber Media

✔ cijeli sustav inspiriran je Montessori metodom učenja,

✔ djeca uče o bojama i različitim oblicima,

✔ razvijaju maštu, socijalne vještine i poboljšavaju koncentraciju,

✔ rješavaju problemske zadatke na kreativan način,

✔ potiče se učenje geometrije i osnova matematike,

✔ slaganjem elemenata uče se i slova.

Nagrade sa svjetskih natjecanja

Incastro - nagrade s natjecanja
Foto: Liber Media

Moram napomenuti da je s Incastrom najbolje krenuti od 5. godine.

Za sve one čije dijete je mlađe, preporučam Mini Waffle konstrukor, više u tekstu pročitajte ovdje.

Incastro dolazi u različitim pakiranjima od 500, 200 i 100 elemenata. Namijenjen je za sve uzraste od 5 do 99 godina i sve njegove proizvode možete pronaći ovdje.

Nagradni natječaj: Pokaži kreativnost i osvoji slagalicu za djecu Incastro!

Nagrađujemo vašu kreativnost! Jedan čitatelj ili čitateljica koji pokaže najveću dozu kreativnosti osvojit će slagalicu za djecu Incastro. Sve što trebate napraviti je odgovoriti na nagradno pitanje te popuniti obrazac svojim podacima kako bismo vas mogli kontaktirati u slučaju dobitka. Pravila nagradnog natječaja možete pročitati ovdje, a posebno napominjemo da pravo sudjelovanja imaju samo punoljetni građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj te da dobitnicima šaljemo nagrade isključivo na adrese u Republici Hrvatskoj. Natječaj je otvoren do 17.12.2020. u 23.59 sati. Imena dobitnica ili dobitnika objavit ćemo 18.12.2020. u ovom članku. Sretno!

Nagradni natječaj je završen. Dobitnica je Dina Kolak Juras.

Hvala svima na sudjelovanju, pratite nas i dalje!

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Liber Media

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

PROČITAJ I OSVOJI – Slagalica za djecu Incastro: 1000 ideja unutar jednog pakiranja

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
  1. Moj malac obožava ovakve slagalice, nadamo se ovoj nagradici! Obećajemo recenziju sa slikama! 🙂