Prirodni šamponi za zdravu i njegovanu kosu

prirodni šampon za kosu

Prirodni šamponi se izrađuju od surfatanata (daju pjenjivost) koji su dobiveni od kokosovog i palminog ulja. Za izradu tekućih šampona postoje gotove baze koje su dobivene upravo od navedenih ulja (iz organskog uzgoja), koje se zatim mogu obogatiti dodavanjem hidrolata i vodenih biljnih macerata i aktivnih kozmetičkih dodataka (B5 vitamin, proteini riže..) i naravno eteričnih ulja koja imaju terapeutsko djelovanje.

U novije vrijeme, kod nas se mogu pronaći i kruti šamponi koji imaju velike prednosti jer su ekološki (nije im potrebna ambalaža), ne prolijevaju se pa nemate bespotrebnih gubitaka, mogu se obogaćivati biljnim uljima i maslacima, biljnim praškovima, prirodnim mineralnim bojama, eteričnim uljima i na taj način djelovati terapeutski.

Dodatna prednost prirodnih šampona je što se sporo troše, pa je tako jedan kruti šampon od 14g dostatan za 25-30 šamponiranja.

Regeneratori se izrađuju s emulgatorom koji je dobiven od palminog i ulja uljane repice. Kosi daje mekoću i sjaj, a ne masti je.

U današnje vrijeme sve više osoba ima problema s pojavom prhuti, zbog stresa, neispravne prehrane i korištenja preagresivnih šampona što dovodi do razvoja gljivica na vlasištu. Koristeći ovakve prirodne šampone Vaša kosa će postati meka, podatna, sjajna i zdrava, a problem prhuti će se puno brže rješti.

Članak uređen:

Saznajte više o kosi u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.67 / 5   3

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: prirodni šampon za kosu, prirodni šampon, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Prirodni šamponi za zdravu i njegovanu kosu

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.