Biljna ulja u zaštiti od sunca – ulje čileanske maline

ulje cileanske maline

U prirodnoj kozmetici za zaštitu od sunca koriste se biljna ulja i maslaci koji imaju relativno mali zaštitni faktor. To su biljno ulje sezama, kokosa, shea i kakako maslac. Jedno biljno ulje se ipak izdvaja, a to je biljno ulje sjemenki čileanske maline.

Biljno ulje sjemenki čileanske maline (Rubus idaeus) je iznimno hranjivo ulje koje zbog visokog sadržaja vitamina E ima jako protuupalno i antioksidacijsko djelovanje pa se koristi kod svih tipova kože koje zahtijevaju dodatnu njegu, za tretiranje bora, strija, ekcema, dermatitisa.

S obzirom da ima procjenjeni zaštitni faktor između 25-50 u prirodnoj kozmetici se koristi za izradu krema, uljnih mješavina i ostalih pripravaka za sunčanje.

Kombinacijom navedenih biljnih ulja i maslaca mogu se napraviti prekrasne uljne mješavine, kreme i losioni kojima ćete pripremiti kožu sa izlaganje suncu, zaštiti od negativnog utjecaja UV zraka i odlično njegovati kožu nakon sunčanja.

Napomena: ovakve uljne mješavine, kreme i sl treba obilno nanositi na kožu i nisu primjerena zaštita za izlaganje suncu u periodu između 10 i 16h.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: ULJE ČILEANSKE MALINE, ulja u zaštiti od sunca, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Biljna ulja u zaštiti od sunca – ulje čileanske maline

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.