Nakit i kristali za ravnotežu unutarnjih pet elemenata

pet elemenata

Pet elemenataeter, zrak, vatra, voda i zemlja grade sve što postoji te se, prema tome, nalaze svuda oko nas i u nama. Kad su oni u međusobnoj ravnoteži, zdravi smo, puni energije i optimizma. No, ako nisu u ravnoteži, tada osjećamo unutarnji nemir i nesklad, javljaju se negativne emocije i stanja – nesigurnosti, brige, strahovi, ljutnja, zamjerke… Ako neravnoteža potraje, dolazi do poremećaja i bolesti. Upravo zato je od izuzetne važnosti za opću dobrobit znati kako ih uravnotežiti.

To možemo učiniti na razne načine. Život u skladu s ritmovima prirode, balans rada i odmora, kvalitetna prehrana i dobar san spontano donose njihov sklad, no u njihovom balansiranju može nam pomoći i nakit iz prirode – od kristala i zrna rudrakše.  

Rudrakša je plod velikog lisnatog drveta koji raste diljem Azije, a njeno pozitivno djelovanje je poznato već tisućama godina. Ovo čudesno zrno mira i sklada svojim elektromagnetskim zračenjem uklanja stres, napetost i depresiju, potiče osjećaj sreće i budi optimizam, smiruje um, jača snagu volje i bistri intelekt.

» Pročitajte više o rudrakši ovdje.

Svako zrno je brazdama podijeljeno na polja ili lica kojih može biti 1 do 21. Zrno s pet lica upravo simbolizira pet elemenata. Ova rudrakša pomaže nosiocu da uravnoteži i ojača elemente u sebi te tako postigne unutarnji mir i ravnotežu te sklad tijela, uma i duha. Daje zdravlje, privlači prosperitet te poboljšava koncentraciju, memoriju i kreativnost. Pomaže nam da se bolje izrazimo i razvijemo samopouzdanje.

Odavno je poznato da kristali svojim vibracijama pozitivno utječu na naš um i tijelo. Svaki kristal je s obzirom na djelovanje povezan s određenim elementom te u nama potiče pripadajuće kvalitete. Kristali i rudrakša se međusobno nadopunjuju i pojačavaju te nam tako pomažu da postignemo željenu ravnotežu unutarnjih elemenata, od kojih svaki ima svoje karakteristike.

  • Zemljani element nam daje osjećaj sigurnosti, stabilnost i mir, predstavlja plodnost, novac i uspjeh. Pripadajući kristal koji potiče zemljane kvalitete je crveni jaspis. Narukvica s crvenim jaspisom, oniksom i rudrakšom nas uzemljuje i umiruje te daje ogromnu snagu, fokus i izdržljivost. Crveni jaspis daje razboritost, staloženost i stabilnost te budi unutarnju radost i strast, dok istovremeno potiče samokontrolu.
  • Zračni element predstavlja komunikaciju, intelekt i izražavanje. Kristal koji potiče zračne kvalitete je zeleni aventurin koji nam zajedno s rudrakšom pomaže da se s lakoćom izražavamo i komuniciramo. Donosi nam sreću, obilje i uspjeh u poslu te daje emotivnu ravnotežu. Potiče kreativnost i posebno je dobar za pisce, govornike, predavače, pjevače….
  • Vatreni element nam daje energičnost, snažnu volju i hrabrost. Pripadajući kristali su crveni aventurin, lava i crni opsidijan koji daju puno energije i veliku zaštitu, potiču odvažnost i samopouzdanje. Narukvica s ovim kristalima i rudrakšom povećat će vašu vitalnost, fizičku snagu i kreativnost, dati mentalnu bistrinu te probuditi strast.
  • Vodeni element je povezan s osjećajima i ljubavi (prema sebi, partneru, djeci, prijateljima…), daje nam suosjećanje i mir te potiče opraštanje i pomirenje. Pripadajući kristal i poludragi kamen su amazonit i biser koji imaju umirujuće i pročišćavajuće djelovanje te potiču intuiciju. Narukvica s amazonitom, biserima i rudrakšom budi unutarnju snagu i mir, povećava samopouzdanje i samopoštovanje te budi ženstvenost. Pomaže u rješavanju trzavica i nesuglasica te donosi sreću u ljubavi.
  • Eter je pomalo apstraktan element iz kojega potiču svi ostali. On je poput riznice sveg znanja i svih mogućnosti. Predstavlja ga sjemenka lotosa iz koje izrasta taj predivan cvijet koji je simbol čistoće, rasta i duhovnog buđenja. Svojim suptilnim vibracijama sjemenka lotosa budi naše duhovne centre, donosi nam mir, sklad i sreću te privlači blagostanje i uspjeh. Lotos nas uči da integriramo duhovni i materijalni aspekt postojanja i da razvijemo radost življenja – kao konstantno unutarnje stanje bez obzira na vanjske turbulencije svakodnevnog života.

Ovakav nakit se bira intuitivno – ono što vas privuče je ono što vam u tom trenutku najviše odgovara i treba. Važno je da je nakit napravljen od netretiranih kristala i prave rudrakše jer inače nema djelovanje pa obavezno pri kupnji pripazite na njihovu autentičnost.

Whisper of Nature Spirit kolekcija

Inspirirani i vođeni prirodom, „Whisper of Nature“ nudi unikatne i ručno rađene proizvode. Cijeli naš tim upoznat je s rudrakšom već dulji niz godina. Svjesni njenih dobrobiti, željeli smo je približiti svakome tako da svi mogu uživati u njenom pozitivnom djelovanju. Kreirali smo kolekciju nakita s rudrakšom i kristalima pod nazivom Spirit u kojoj ćete sigurno pronaći idealan komad za sebe, bilo da se radi o narukvici, ogrlici, naušnicama ili nanožnici.

» Whisper of Nature nakit potražite na web stranici whisperofnature.eu.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Nakit i kristali za ravnotežu unutarnjih pet elemenata

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.