Maslinovo ulje za sunčanje i preplanuli ten

maslinovo ulje

Svi mi sanjamo o preplanulom tenu, a kako se ljeto bliži, nerijetko trošimo puno novaca na razne proizvode za sunčanje, ne bi li naša koža bila blistava, a ten ostao postojan.

Sunce ne mora nužno biti loše za nas, naprotiv, iz njega upijamo vitamin D, a ono ima negativne učinke na našu kožu samo ako pretjerujemo sa sunčanjem. Prije nego započnete ovogodišnje sunčanje, pripazite da ga prilagodite svojem prirodnom tenu.

Suncu bi se trebali postepeno izlagati, pogotovo ako ste osoba svijetlijeg tena. Pretjerano izlaganje suncu može rezultirati opeklinama, a dugoročno veoma naštetiti vašoj koži.

Zdrav i preplanuli ten

Maslinovo ulje, koje se koristi još od davnina, često ostaje samo u kuhinji dok nam ono zaista može pružiti brojne dobrobiti kada je riječ o našoj koži i kosi.

Maslinovo ulje je sve poznatiji sastojak u kozmetičkoj industriji. Ono nam pomaže u očuvanju elastičnosti kože, hidratizira suhu kožu, a kosu njeguje i vraća joj sjaj i podatnost, no može biti veoma korisno i u ljetnim danima, kada čeznemo za postojanim tenom.

Maslinovo ulje sadrži visoku koncentraciju antioksidansa, koja ublažava efekt UV zraka na našu kožu, no ono nas ne može u potpunosti zaštititi od sunca iako može biti puno korisnije od raznih proizvoda za sunčanje.

Razni proizvodi za sunčanje sadrže alkohol u sebi, koji stvara privremeni osjećaj hlađenja na koži, no dugoročno takvi proizvodi ostavljaju “nevidljive” negativne učinke na našoj koži, koji se manifestiraju tijekom godina, pa su tako prirodna ulja svakako bolja opcija od raznih proizvoda za sunčanje.

Maslinovo ulje ima snažno hidratacijsko djelovanje i vašoj koži će svakako pružiti adekvatnu njegu, no pripazite na to da ga koristite samo kada sunce ne sija jako.

Kao i za nanošenje maslinovog ulja i za općenito izlaganje suncu vrijedi isto pravilo.Tanki sloj maslinovog ulja nanesite na kožu ujutro ili pred večer i sunčajte se desetak minuta.

Na ovaj način ćete izbjeći prekomjerno izlaganje suncu, a maslinovo ulje će nahraniti vašu kožu što će rezultirati prekrasnim baršunastim tenom. Ovakav način sunčanja može biti puno djelotvorniji od izlaganja Suncu kada ono najjače sija, odnosno u vremenskom periodu od 12 do 16 sati.

Korištenjem maslinovog ulja ne samo da ćete dobiti prekrasnu boju, nego će ona biti postojana čak i do nekoliko mjeseci poslije ljeta.

Članak uređen:

Ocjenite članak

3.25 / 5   8

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: maslinovo ulje za sunčanje, maslinovo ulje za tamnjenje, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Maslinovo ulje za sunčanje i preplanuli ten

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.