Kako nanijeti tuš za oči?

tus za oci

Želite li istaknuti oči, postići dramatičan pogled ili ih samo uokviriti, tuš za oči pravi je izbor. Različiti načini nanošenja, razne boje i stilovi omogućuju nam da u samo nekoliko trenutaka u potpunosti promijenimo izgled.

Provjerite kako, korak po korak, savršeno nanijeti tuš za oči:

1. Tehnika nanošenja

Postoje razne tehnike i stilovi nanošenja tuša za oči, koje su ponekad prava umjetnost. Ipak, najčešće je ona najjednostavnija potpuno dovoljna za isticanje očiju i postizanje dramatičnog izgleda.

Premda ponekad djeluje teško postići simetriju te iscrtati savršenu liniju, uz nekoliko malih trikova i nakon nekoliko pokušaja, to će vam vjerojatno polaziti za rukom kada god to poželite.

Donosimo vam najpopularnije tehnike nanošenja tuša za oči, koje su uz to vrlo jednostavne:

1. Nanesite tuš za oči tako da počnete od vanjskog ruba kapka, a potom idete prema unutrašnjosti.  Linija bi trebala biti najtanja u unutrašnjem dijelu oka, što ćete puno lakše postići ukoliko tuš za oči nanesete na ovaj način, ili ukoliko uz sam rub trepavica iscrtate točke, a potom ih spojite tušem za oči.

Ako već imate iskustva, možete započeti i u unutrašnjem dijelu, a potom u jednom potezu nastaviti liniju do vanjskog kuta oka.

oblik obrva

Nakon što ste nanijeli tuš za oči na kapke, izvucite crtu, koja se popularno naziva „flick“ i spojite ju s prethodno iscrtanom linijom, a potom ispunite unutrašnjost. 

2. Sljedeća tehnika nanošenja je nešto zahtjevnija i traži izrazito tanak kist za nanošenje, no na ovaj način, i uz malo eksperimentiranja, moguće je tuš za oči nanijeti na razne načine i tako u nekoliko minuta u potpunosti promijeniti stil.

Uz pomoć kista iscrtajte željni oblik, tako da počnete na vanjskom dijelu, a potom prema unutrašnjosti stanjujete crtu. Nakon toga, ispunite unutrašnjost i nanesite maskaru za oči.

Nanošenje tuša za oči

2. Stil nanošenja

Postoje razni stilovi nanošenja tuša za oči, koji se razlikuju ovisno o prigodi i osobnom ukusu. Ipak, tehnika nanošenja u osnovi je slična. Donosimo vam neke uobičajene stilove nanošenja tuša za oči, a na vama je da pronađete onaj koji vam najviše odgovara:

experimentiranje s bojama

3. Eksperimentirajte s bojama

Tuš za oči ne mora uvijek biti crne boje, isprobajte i one u drugim nijansama, sa šljokicama ili bez njih, a možete ih kombinirati i s olovkom za oči u boji.

Isto tako, u samo nekoliko trenutaka vaše sjenilo za oči možete pretvoriti u tuš i tako u trenu promijeniti izgled, a pritom uštedjeti.

Uzmite slanu otopinu, koju uobičajeno koristite za dezinfekciju i čuvanje leća za oči, i nakapajte nekoliko kapi. Potom uzmite kist i umočite ga u otopinu ( pazite da ne pretjerate), a potom u sjenilo prema vašem izboru. Na ovaj način, dobit ćete dugotrajni tuš, s kojim možete eksperimentirati sve dok ne pronađete boju koja vam odgovara.

tus u boji

Članak uređen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: tuš za oči, kako staviti tuš na oči, kako nanijeti tus, kako staviti tus, tus na ocima, kako staviti tus na male oci, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako nanijeti tuš za oči?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.