Čišćenje lica – nove tehnologije i postupci obogaćuju klasični tretman

Tretman lica

U zimskim mjesecima kada unosimo u organizam masniju hranu i boravimo u zatvorenim grijanim prostorijama na koži lica možemo primijetiti određene  promjene. Suhoća, zategnutost, pojačana prisutnost nečistoća i pojava hiperpigmentacije samo su neki od simptoma koji se mogu pojaviti.

Ako ste i sami primijetili neke od navedenih promjena na licu idealno bi bilo napraviti tretman čišćenja lica, a za profesionalnu uslugu najbolje je posjetiti kozmetički salon.

Na svu sreću, kozmetička industrija konstantno napreduje i osmišljava nove načine brige za kožu. Tako se i nova generacija tretmana čišćenja lica može smatrati kombinacijom estetskih tehnika i klasičnog tretmana.

Čišćenje lica
Foto: Freepik

Kako izgleda tretman čišćenja lica?

1. Dvostruko čišćenje

Čišćenje lica uvijek je najbolje započeti s dvostrukim čišćenjem. Dvostruko čišćenje kombinacija je hidrofilnih ulja ili balzama koji uklanjaju površinske masnoće i nečistoće s lica te čistača lica ovisno o tipu kože i stanju lica.

2. Eksfolijacija

Sljedeći korak tretmana čišćenja lica jest eksfolijacija, poznatija i kao piling, čiji je cilj skinuti odumrle stanice kože.

Eksfolijacija kože lica određuje se nakon što se pregledom lica utvrdi njegovo stanje. Eksfolijacija može biti mehanička, enzimska ili kemijska. Osim preparativnih eksfolijanata za lice u eksfolijaciju se može uključiti i mokro ili suha mikrodermoabrazija i ultrazvučna špatula.

Eksfolijacija nečistoća može biti ručna, a mogu se primijeniti i novije tehnike ekstrakcije ultrazvučnom špatulom i vakuumskim infuzijama u koje su dodani različiti serumi za omekšavanje kože.

Naravno, moguće je koristiti i više tehnika istovremeno ukoliko stanje kože to zahtjeva.

3. Dezinfekcija

Nakon eksfolijacije lice je potrebno dezinficirati. Najpopularnija metoda dezinfekcije lica je visoka frekvencija. Zahvaljujući sondi koja je punjena plinom argonom u kontaktu s kožom oslobađa kisik, što prirodno uništava bakterije, smiruje upale i regulira proizvodnju sebuma.

Tretman lica
Foto: Freepik

4. Limfna drenaža i masaža lica

Usprkos svim tehnološkim dostignućima masaža lica je i dalje najpopularnija metoda opuštanja lica.

Masaža lica ima više korisnih ishoda:

  • potiče cirkulaciju i staničnu izmjenu,
  • obogaćuje kožu kisikom dajući joj svjež i odmoran izgled,
  • opušta mišiće na licu, podiže ih i daje zategnut izgled.

Limfnom drenažom potiče se pročišćavanje kože lica od toksina. Poseban naglasak limfne drenaže je kod aknoznih stanja na licu.

5. Hidratacija i hranjenje lica

Ovim djelom tretmana utječe se na stanja na licu.

Zahvaljujući visoko aktivnim sastojcima seruma i mezokoktela poboljšavamo strukturu kože.

Proizvodi se mogu aplicirati samostalno i uz pomoć tehnoloških uređaja kao što su virtualna terapija, ultrazvučna špatula, ultrazvuk ili nano needling.

Infuzija seruma
Foto: Photo Secrets

6. Maska i pakung za lice

Osim što djeluju na stanja na licu, maske djeluju i aromaterapeutski i opuštajuće.

Popularan naziv multimasking u ovom slučaju je prihvatljiv jer na različite zone lica nanosimo i različite maske. Na taj način djelujemo na problematiku stanja na licu, a ostale dijelove poput vrata i dekoltea hranimo i hidratizirano aromatičnim maskama.

7. Završetak tretmana

Za kraj tretmana obvezno je toniranje kako bi aktivni sastojci što bolje djelovali. Uz njega primjenjuje se hidratacijski serum i krema sa zaštitnim faktorom.

Prema želji klijenta na lice se može nanijeti i puder mineralnog podrijetla koji stvara zaštitu licu od vanjskog utjecaja.

Za kraj možemo napisati da je tretman čišćenja lica jedan cjeloviti tretman preporučen svima i svim dobnim skupinama.

Što postižemo čišćenjem lica?

Čišćenjem lica koža lica se uspješno oslobađa od toksina, osigurava se njena bolja prokrvljenost, smanjena je vidljivost proširenih pora, ujednačuje se pigmentacija i reducira se mogućnost potencijalnih daljnjih upala kože.

Za mješovitu i problematičnu kožu čišćenje lica pozitivno će djelovati na proširene pore i eventualne ožiljke dok će uha i osjetljiva koža čišćenjem lica imati bolji tonus koji je kod ovog tipa kože uobičajeno ugrožen zbog sklonosti lišajevima, ranom opuštanju i općenitoj preosjetljivosti.

Čišćenje lica je jedan od osnovnih tretmana i to će vam reći svaki beauty centar. Ovaj tretman nema nikakvih kontradikcija i posljedica stoga ćete s uobičajenim aktivnostima moći nastaviti odmah nakon njega.

Ključna stvar je da ga radite kod profesionalnog kozmetičara, a za najbolje rezultate tretman je potrebno obavljati u redovitim vremenskim razmacima.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   8

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Čišćenje lica – nove tehnologije i postupci obogaćuju klasični tretman

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.