Zašto je magnezij prava blagodat za zdravlje vašeg srca?

magnezij za srce

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala, bitan za normalno funkcioniranje čovjeka, a istodobno ga tijelo samo ne može stvoriti. Stoga je magnezij potrebno unositi na različite načine kako bi se zadovoljio unos dnevnih potreba od oko 300 do 400 mg.

Danas je magnezij na najboljem putu da postane najznačajniji mineral našeg vremena. Više od 350 vitalnih enzimatskih staničnih reakcija izravno ovisi o unosu i količini magnezija.

Posljednja otkrića pokazuju da je on i ključni mineral koji može spasiti srce od zatajenja i spriječiti bolesti srca. Stil života prepun stresa i loših navika, nekvalitetna prehrana, bolest i drugi čimbenici utječu na elastičnost krvnih žila.

Zašto je elastičnost krvnih žila bitna?

Prirodna elastičnost žila je bitna jer na taj način kroz krvne žile prolazi dovoljno kisika i hranjivih tvari. No, elastičnost krvnih žila se smanjuje kako starimo te je moguće da s vremenom, dođe do pojave ateroskleroze pri kojoj se promjer arterije smanjuje čime je i manja količina krvi koja kroz nju prolazi, a samim tim se smanjuje i opskrba organa kisikom.

Ateroskleroza je najčešći uzročnik infarkta srca, tromboze i cerebralnih krvarenja, a ova opaka bolest nema rane simptome koji bi je precizno okarakterizirali. Tek kada dođe do kritičnog suženja krvne žile, simptomi se pojavljuju. Magnezij se u ovom slučaju nudi kao pravovremeno rješenje koje pomaže vratiti krvnim žilama prirodnu elastičnost.

Potrebno je spriječiti probleme sa srcem prije pojave ateroskleroze, živjeti zdravije i kvalitetnije, uz unos prirodnog magnezija u organizam.

Na nedostatak magnezija općenito ukazuju:

 • grčevi i bolovi u mišićima
 • usporenost
 • nesanica
 • glavobolja
 • vrtoglavice
 • emotivna preosjetljivost
 • nervoza
 • uznemirenost 

Preporuka za konzumaciju

Većina namirnica ne sadrži dovoljno magnezija te je redovitom prehranom vrlo teško zadovoljiti dnevne potrebe za tim mineralom. Magnezij je najbolje u tijelo unijeti hranom i vodom – namirnicama koje su prirodno bogate magnezijem.

Osvježavajuća Mg Mivela je u nutritivnom smislu idealan izvor magnezija iz prirode jer nam uz hidraciju donosi magnezij u otopljenom, prirodnom obliku koje tijelo može lako iskoristiti za životno važne funkcije.

Neka vaša prehrana bude raznovrsna, a potrudite se da jedete što više žitarica (integralni kruh i riža), soje, mahunarki, zelenog povrća, sjemenki, jezgričasto voće (orasi, bademi i lješnjaci) i banana, morska sol, avokado i luk, tamna čokolada, mlijeko u prahu.

Za bolje iskorištavanje magnezija u organizmu preporučeno je konzumirati jednu litru Mg Mivele tijekom cijelog dana. Sa svoja 343 miligrama magnezija u jednoj litri Mg Mivela gotovo zadovoljava dnevne potrebe organizma za Mg.

MG Mivela

Karakterističan sastav Mg Mivele – uz veliku količinu magnezija bogata je ihidrogenkarbonatima (HCO3), koji omogućuju organizmu apsorpciju i iskorištavanje magnezija za vitalne funkcije. Budući da Mg Mivela, za razliku od nekih drugih voda bogatih magnezijem, ne sadrži veliku količinu sulfata, ona ne uzrokuje neželjene laksativne posljedice na probavu.

Mg Mivela postoji u dvije verzije: gazirana i blago gazirana prirodna mineralna voda.

Učinkovitost magnezija u Mg Miveli

Minerali u Mg Miveli su prisutni u vodotopivom obliku te ga zbog toga tijelo lakše apsorbira. Magnezij je u tijelo najbolje unijeti mineralnom vodom, jer je na taj način tijelu odmah na raspolaganju te se tijelo ne mora posebno truditi otopiti minerale u vlastitoj tekućini i poslati ih stanicama.

Članak uređen:

Saznajte više o zdravlju srca i kardiovaskularnog sustava u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

3.88 / 5   8

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: magnezij za zdravo srce, blagodati magnezija, Magnezij i srce, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Zašto je magnezij prava blagodat za zdravlje vašeg srca?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje