Upoznajte Omniu – najbolje rješenje za kružni trening funkcionalnosti i sposobnosti

Omnia - Gyms4You

OMNIU možete pronaći u svakoj Gyms4you teretani i ona je ključno rješenje za trening funkcionalnosti i sposobnosti. Uz više raznih postavki te dodataka OMNIA nudi beskrajne mogućnosti za progresivne treninge. Pruža sveobuhvatne vježbe za više korisničkih skupina, razina i potreba koje uključuju vještinu, snagu, izdržljivost, stabilnost i pokretljivost te agilnost, i nudi veliki prostor za prilagodbu i osmišljanje kreativnih i funkcionalnih rutina.

Bezbroj obrazaca pokreta, razne postavke opreme i dodataka pruža upravo raznolikost koja je potrebna kako bi svaki trening bio u skladu sa različitim potrebama i ciljevima.

Upravo kroz jedan KRUŽNI TRENING pokazati ćemo samo dio mogućnosti koje pruža OMNIA. Kružni trening se sastoji od stanica (~6-10) gdje se vježbe izvode jedna za drugom sa intervalima odmora između stanica. Na svakoj stanici odrađuju se vježbe za određenu skupinu mišića, te se izvodi samo jedna serija.

Kada birate vježbe važno je da one pokrivaju sve mišićne regije tijela i to tako da ne radite dvije vježbe za istu regiju tijela zaredom. Intervali rada i odmora mogu biti 30-30, 40-20, 50-10 sec u korist rada tj. sve ovisi o tome u kakvoj ste formi.

Primjer kružnog treninga:

1. Sprint na mjestu

Omnia - Gyms4YouStanite uspravno i savijte ruke lagano uz tijelo. Koljena podižite visoko prema prsima što je brže moguće i kombinirajte sa izmijenjivanjem rada ruku.

Ključ ove vježbe je brzina i visina koljena.

2. Čučanj s medicinskom loptom

Omnia - Gyms4YouStanite u raskorak u širini ramena, punim stopalom na podu, loptu držite u rukama u visini prsa. Spuštajte se u čučanj, kukovima prema nazad, pazeći da koljena ne idu previše naprijed, a idealno bi bilo da ne prelaze ravninu stopala. Kad se spuštate u čučanj udahnite, kada se ustajete udahnite i dobacite loptu do šipke.

3. Rotacija tijelom

Omnia - Gyms4YouStanite cijelim tijelom okrenutim prema rastezljivoj gumi. S obje ruke primite ručku, te samo gornji dio tijela rotirajte na desnu stranu. Zatim se vratite u početnu poziciju i ponovite, ali ovog puta na lijevu stranu.

4. Uspravni zgibovi s nogama na povišenju

Omnia - Gyms4YouPrimite se za ručke hvatom nešto širim od širine ramena. Šipku podesite na tu visinu da kada se spuštate u zgibu napravite čučanj u zraku. Noge probajte skroz opustiti prilikom dok se rukama povlačiti prema gore, koristeći snagu ruku i leđnih mišića. Spuštanje natrag probajte odraditi sporije.

5. Veslanje u pretklonu sa šipkom

Omnia - Gyms4YouOdlična vježba za razvoj snage i jačanje leđnih mišića. Stanite u širini ramena, sa šipkom između nogu. Nagib torza neka bude pod kutem prema podu. Čučnite iznad šipke i namjestite hvat. Jednom kad zauzmete položaj, jedino što se giba su ruke, ramena i lopatice.

6. Mountain climbers sa TRX-om

Omnia - Gyms4YouNamjestite stopala, s prstima naprijed, u TRX ručke, i stanite u položaj za izdržaj. Privucite desno koljeno prema prsima, vratite se u početni položaj i ponovite sa lijevom nogom. Pomičite se kontroliranom brzinom. Držite jednak pritisak stopala na TRX-u.

Mountain climbersi uključuju rad gornjeg dijela ruku, trbušnih mišića i nogu.

7. Biceps

Omnia - Gyms4YouPrimite gume, rukama raširenim u širini ramena. Ispravite se, a noge razmaknite u širini ramena. Važno je da se dovoljno udaljite od baze, tako da početnoj fazi gume pružaju otpor.

Bez naginjanja unatrag, lučnim pokretom povucite gume prema grudima. Laktovi moraju mirovati i biti uz tijelo. Podignite ručke što više možete i zadržite kontrakciju na vrhu. Lagano spustite u početnu poziciju sve ruke ne budu skoro ispravljene.

8. Mrtvo dizanje

Omnia - Gyms4YouPrimite šipku sa hvatom u širini ramena, prsti na nogama neka budu usmjereni ravno naprijed, a natkoljenice neka dodiruju šipku. Stopala postavite u širini ramena. Ruke su ispružene prema dolje, postavite leđa ravno i nagnite kukove tako da zauzmete pravilan položaj za vučenje gdje su ramena postavljena točno iznad šipke.

Ispravite noge i ispružite tijelo da bi podigli uteg sa do gornjeg dijela nadkoljenica. Polako vratite uteg istim putem u suprotnom smjeru s tim da negativna faza bude sporija od faze vučenja.

Primjer ovog kružnog treninga za vas je osmislio i koordinirao voditelj Coach4you tima, Goran Špaleta, a demonstraciju su izvele naše Gyms4you djelatnice. Cijeli video i pravilno izvođenje vježbi možete pogledati na Gyms4you Facebook stranici.

Članak uređen:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocjenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Upoznajte Omniu – najbolje rješenje za kružni trening funkcionalnosti i sposobnosti

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.