Koji je najbolji ekstrakt kurkume prema mišljenju znanstvenika?

KURKUMA – KURKUMIN- BCM-95 KURKUMIN

Kurkumu mnogi smatraju jednom od najljekovitijih biljaka na svijetu zbog njenog snažnog protuupalnog, antikancerogenog i antivirusnog djelovanja.

Osnovna prepreka iskorištavanju ljekvitih svojstava kurkume je njena slaba apsorpcija u krvotok stoga ju u terapeutske svrhe treba uzimati u velikim količinama od 8 do 12 grama dnevno.

Riječi kurkuma i kurkumin često se koriste kao riječi istog značenja ali one to nisu. Kurkumin je primarni polifenol iz kurkume i njen najljekovitiji sastojak. Postupkom ekstrakcije kurkumin se izdvaja iz kurkume. Malo je poznato da se u procesu ektrakcije potpuno gube ljekovita eterična ulja kurkume od kojih je u kurkumi najzastupljenije ar-turmerone.

Po čemu je Kurkumin BCM-95 drugačiji od drugih?

KURKUMA – KURKUMIN- BCM-95 KURKUMIN

Ljekovito djelovanje kurkumina jače je u odnosu na kurkumu, a nedostatak mu je gubitak eteričnih ulja i slaba apsorpcija.

Vođen tom spoznajom i činjenicom da je kurkumini topljivi u ulju dr. Antony Benny došao je do revolucionarnog rješenja i formulirao kurkumin BCM-95 u kojem su spojeni kurkumin i eterično ulje kurkume.

Eterično ulje kurkume svojim ljekovitim djelovanje u sinergiji s kurkuminom daje vrijednost više u odnosu na standardni kurkumin, značajno poboljšava bioraspoloživost i apsorpciju te kurkumin BCM-95 čini jedinstvenim po sastavu i superiornim po djelovanju.

Jedino kurkumin BCM-95 sadrži sve sastojke koje ima nativna kurkuma i na 100% prirodan i za zdravlje siguran način povećava apsorpciju 7 puta.

Prednosti Kurkumina BCM-95:

 • Bioraspoloživost i apsorpcija povećana na 100% prirodan i siguran način korištenjem isključivo sastojaka kurkume.
 • Veća snaga i dužina djelovanja – jedna kapsula od 500 mg djeluje kao 5 g kurkume.
 • Jedinstveno djelovanje proizlazi iz sinergije ulja kurkume ar-tumerone i kurkumina.
 • Kurkumin BCM-95 bio je predmet 11 kliničkih studija i 27 znanstvenih radova koji dokazuju njegovo djelovanje. Jedino BCM-95 ima odobren patent za terapiju Alzheimerove bolesti.
 • BCM-95 ima toksikološku studiju koja kazuje da nije škodljiv niti u izuzetno visokim dozama od 1000mg/kg tjelesne mase.
 • Kapsule Ultra strong kurkumin BCM-95 sadrže samo kurkumin BEZ punila, konzervansa, GMO-a, alergena i umjetnih bojila

Zašto mnogi znanstvenici smatraju da je BCM-95 najbolji ekstrakt kurkume?

BCM-95 sadrži ulje ar-turmerone za koje se u znanstvnim radovima ističe da djeluje na povećanje broja živčanih matičnih stanica, povećava neurogenezu, djeluje na održavanje zdrave razine šećera u krvi, iskazuje značajno gastoprotektivno djelovanje.

Samo kurkumin BCM-95 sadrži ar-turmerone i zato je učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointetinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge.

Znanstvena je zajednica odala priznanje superiornom djelovanju kurkumina BCM-95, on je jedini kurkumin na svjetskom tržištu kojem je na temelju rezultata kliničke studije u kojoj je korišten odobren. US patent za terapiju Alzheimerove bolesti (US patent br. 8859020).

U 2016. godini pokrenuto je 9 novih kliničkih studija u kojima se koristi BCM-95 jer znanstvenici za svoje kliničke studije trebaju najdjelotvornije supstance pa im je BCM-95 izbor broj #1.

Vjerujemo da vam je teško u sve većoj ponudi dodataka prehrani od kurkume odabrati najbolji proizvod. Navodimo neke od poželjih odlika proizvoda kojima se možete rukovoditi u odabiru:

 • visoki udio aktivnog sastojka u jednoj kapsuli
 •  djelotvornost dokazana znanstvenim radovima i kliničkim studijama
 •  100% prirodni neškodljivi sastojci bez punila i konzervansa
 • proizveden u postrojenju koje ima GMP certifikat tj. zadovoljava standrade dobre proizvođačke prakse i ima ISSO certifikate.

Članak uređen:

Saznajte više o ljekovitosti kurkume u sljedećim člancima:

Ocjenite članak

3.91 / 5   23

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Koji je najbolji ekstrakt kurkume prema mišljenju znanstvenika?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje