Ekološke dekorativne svijeće za poseban ugođaj

Svijeća

Svijeće su oduvijek bile sastavni dio naših života. U prošlosti smo ih koristili za osvjetljivanje životnog prostora, a danas one ukrašavaju interijere i eksterijere stvarajući poseban ugođaj i dajući pečat svakom prostoru.

Danas dolaze u tisuće boja, oblika i veličina, a ovisno o njihovom dizajnu možemo postići različite efekte – mogu se stopiti s dizajnom prostora ili ga još više naglasiti kontrastnim bojama, replicirati prepoznatljiv motiv, unijeti omiljene vanjske elemente poput pijeska i školjki s plaže, cvijeća i jesenskog lišća …

Svijeće su sve do pojave električne rasvjete, bile glavni izvor svjetlosti. Koristile su se i u religijske svrhe te za specijalne svečanosti. Star Egipćani i Rimljani izrađivali su ih većinom od životinjskih masnoća te pčelinjeg voska i biljnih ulja, no zbog zahtjevne izrade i ograničene količine materijala svijeće su koristili samo privilegirani slojevi društva.

Prava revolucija nastupa sredinom 19. stoljeća izumom prvog patentiranog stroja za izradu svijeća. U to vrijeme životinjski loj zamjenjuje parafin koji gori puno kvalitetnije i bez neugodnog mirisa, a fitilj se umjesto dotadašnjih pamučnih traka izrađuje od pletenog užeta zbog čega svijeće gore sporije i ravnomjernije. Svijeće se zatim počinju proizvoditi industrijski zbog čega financijski postaju dostupne svima. U današnje vrijeme izbor materijala nije ograničen samo na parafin, već se koriste i sojino i palmino ulje, pčelinji vosak, ulje jojobe

Svijeće koje se izrađuju od nepročišćenog parafina i olovnog fitilja izgaranjem štete našem zdravlju pa pri kupnji treba pripaziti da su izrađene od pročišćenog ekološkog parafina i pamučnog fitilja. Nažalost, isto vrijedi i za mirisne svijeće za čiju izradu se koriste sintetički mirisi koji su unatoč primamljivim nazivima i mirisima kancerogeni, a prirodna eterična ulja se rijetko koriste jer su preskupa i neisplativa.

Danas se svijeće koriste za stvaranje atmosfere i posebnog ugođaja –  ukrašavaju stolove i prostore za vrijeme svečanih proslava i prigoda, neizostavan su dio romantičnih večera, opuštanja u pjenušavoj kupki, a za sve koji se bave meditacijom nezamislivo je započeti svoju svakodnevnu praksu bez zapaljene svijeće čiji plamen simbolizira unutarnje svjetlo. 

Neobične i posebno zanimljive su uragan svijeće, ukrasne svijeće koje su iznutra šuplje te se osvjetljavaju dušicom ili svjećicom u čaši. Uragan svijeća je poput velikog ukrasnog svijećnjaka ili lampe koja decentno osvjetljava i oplemenjuje prostor. Ako se pravilno koristi, može trajati godinama. Njena tehnika izrade pruža neizmjerne mogućnosti boja i motiva, od jednostavnog i elegantnog do zaigranog i višebojnog dizajna. Idealna je za uređenje interijera i eksterijera (svečane večere, vrtne zabave…). Ove svijeće su prekrasan ukras prostoru dok su nezapaljene, no tek kad gore njihova ljepota u potpunosti dolazi do izražaja.

Bez obzira na ”gdje, kada i zašto”, svijeća u svaki prostor unosi toplinu i svaki trenutak čini posebnim. Time ona postaje nezamjenljiv i neizostavan dio obogaćivanja i uređenja prostora te je idealan poklon za bilo koju prigodu.

„Whisper of Nature“ svijeće su ukrašene prirodnim ukrasima i ručno su rađene od ekološkog pročišćenog parafinskog voska, ekoloških boja i pamučnog fitilja koji su neškodljivi za zdravlje.

Inspirirane su bojama i motivima iz prirode: prekrasnim cvijećem, lišćem u jesen, plavetnilom mora, zlatnim poljima žita… 

» Whisper of Nature dekorativne ekološke svijeće po cijeni već od 24 kn potražite na web stranici whisperofnature.eu.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Ekološke dekorativne svijeće za poseban ugođaj

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.