Ducray Melascreen linija: nježno, ali učinkovito uklanja znakove pretjerivanja u sunčanju

Ducray Melascreen linija

Pandemija koronavirusa nas je vrlo uspješno natjerala da radikalno promijenimo životne navike i privremeno odustanemo od stvari u kojima smo inače bezbrižno uživali. Takve okolnosti zasigurno su mnoge od nas ponukale da si barem jednom obećamo da neka životna zadovoljstva više nećemo uzimati zdravo za gotovo.

No sada kada se život polako, ali sigurno vraća u neku novu normalu, važnije je nego ikad da budemo odgovorni u uživanju u svemu onome što nam je bilo uskraćeno. To se naročito odnosi na uživanje u suncu jer posljedice prekomjernog izlaganja UV-A i UV-B zračenju su i dalje tu, sunčali se mi na balkonu ili na nekoj jadranskoj plaži.

Podsjećamo da je preplanulost zapravo obrambena reakcija kože kojom se uslijed izlaganja kože štetnom zračenju UVA/UVB zraka pospješuje stvaranje melanina. Dokaz pretjerivanja u sunčanju je fotostarenje; pojava koja uključuje: smanjenje elastičnosti i čvrstoće kože, pojavu dubokih bora, tamne mrlje na licu, rukama i dijelovima tijela koja su izložena djelovanju UV zraka.

Stručnjaci francuskog dermokozmetičkog brenda Ducray su za prevenciju i korekcije posljedica fotostarenja razvili liniju Melascreen s proizvodima koji štite od sunca, posvjetljuju tamne mrlje te se bore sa svim znakovima fotostarenja. 

Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti, ali…

Melascreen linija
Foto: Ducray

… svi znamo da je uživanju u suncu teško odoljeti. Za učinkovitu borbu protiv fotostarenja kože najvažnija je prevencija – korištenje zaštitnih proizvoda s vrlo visokim faktorom (SPF 50+) te neizlaganje suncu.

No ako smo već zakazali u prevenciji, potrebni su nam proizvodi koji će učinkovito smanjiti znakove pretjeranog izlaganja suncu. Azelaična i glikolna kiselina vodeći su dermatološki djelatni sastojci za tretman hiperpigmentacija.

Azelaična kiselina idealan je sastojak za njegu kože s hiperpigmentacijskim mrljama jer ima svojstva ljuštenja i izbjeljivanja.

Glikolna kiselina pripada skupini alfahidroksilnih kiselina (AHA), koja se koristi za kemijski piling kože zahvaljujući sposobnosti djelovanja ispod površinskog mrtvog sloja kože, kojeg pritom odvaja od ostalih slojeva kože. Naročito je učinkovita kod zrele kože i kože koja je prijevremeno ostarjela jer potiče obnovu stanica kojima vraća vitalnost, glatkoću i svježinu.  

Želite isprobati ova sredstva za njegu kože? Nastavite čitati!

Za odlučan, ali nježan rastanak s hiperpigmentacijom

Melascreen kreme
Foto: Ducray

Melascreen UV krema SPF 50+ dolazi u laganoj (normalna do mješovita koža) i bogatoj (suha i vrlo suha koža) teksturi, a namijenjena je zaštiti kože od UVA i UVB zraka te od nastanka hiperpigmentacija, lokaliziranih tamnih mrlja i staračkih pjega.

Učinkovito ograničava i posvjetljuje tamne mrlje zahvaljujući kombinaciji djelatnih tvari: fotozaštitni sustav širokog spektra blokira UVA i UVB zrake, a molekula RonaCare AP® pomaže ograničiti tamne mrlje i štiti od fotostarenja. Formula je fotostabilna i otporna na vodu i znojenje čak i u vrućim podnebljima. 

Melascreen UV krema SPF 50+ (40 ml): 133,92 kn

Melascreen Eclat lagana krema SPF 15 – pomaže ujednačiti ten pomoću vitamina C (smanjuje aktivnost enzima odgovornog za prekomjernu sintezu melanina te sprječava tamnjenje oksidiranog melanina na površini kože) i vitamina B3 (blokira prijenos prevelike količine nastalog melanina prema površini kože).

Tijekom dnevnog izlaganja suncu svakako koristiti i Melascreen UV laganu ili bogatu kremu za vrlo visoku zaštitu od sunca. 

Melascreen Eclat lagana krema SPF 15 (40 ml): 261,50 kn

Melascreen proizvodi
Foto: Ducray

Melascreen Photo-aging noćna krema – tijekom noći intenzivno hrani kožu zahvaljujući svojoj bogatoj, hidrirajućoj teksturi. Formula nudi potpuno rješavanje problema fotostarenja oslanjajući se na dokazanu formulu: SynerWhite® kompleks korigira tamne mrlje ograničavajući sintezu melanina, vitamin C pojačava proizvodnju kolagena za pomoć u popunjavanju bora, a hijaluronska kiselina stvara hidrozaštitni medij kako bi se koži vratila punina. 

Melascreen Photo-aging noćna krema (50 ml): 307,97 kn 

Melascreen Photo-aging krema za ruke SPF 50+ pruža cjelovitu njegu koži ruku koja pokazuje rane znakove starenja uslijed pretjeranog izlaganja suncu. Djelotvorna formula počiva na dobro uigranoj kombinaciji korektivnih i zaštitnih djelatnih tvari: L-White®​ korigira tamne mrlje, UVB – UVA zaštitni filtri djeluju protiv fotostarenja, a hijaluronska kiselina tvori hidrozaštitni medij koji vraća puninu kože.

Melascreen Photo-aging krema za ruke SPF 50+ (50 ml): 161,99 kn 

Želite isprobati proizvode iz Ducray Melascreen linije? Uključite se u nagradne natječaje na našem Facebooku i Instagramu!

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Foto: Ducray

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Ducray Melascreen linija: nježno, ali učinkovito uklanja znakove pretjerivanja u sunčanju

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.