Ducray Keracnyl linija za masnu kožu sklonu aknama: u godini punoj problema riješimo se barem akni

Ducray Keracnyl

Stručnjaci kažu da su svakodnevni stres, hormonska neravnoteža i nepravilna prehrana glavni uzrok pojave akni, a mi ne moramo biti stručnjaci da znamo da nas je ova 2020. godina navedenim čimbenicima izlagala vrlo često.

Kada tome svemu pridodamo i maske za lice koje su izbijanjem globalne pandemije koronavirusa postale najtraženiji modni detalj i zaštitni znak 2020. godine, jasno je da su akne tema o kojoj svakako treba pričati.

Akne nisu puki kozmetički problem; negativno utječu na emocionalno stanje i samopouzdanje pa stručnjaci Dermatoloških laboratorija Ducray njegu masne i aknama sklone kože shvaćaju vrlo ozbiljno. Keracnyl linija nudi rješenje za sve probleme povezane s masnom i problematičnom kožom, a specifičnost linije je patentirana inovacija, Myrtacine®, 100% prirodni djelatni sastojak, izoliran iz lista mediteranske biljke mirta, čije je blagotvorno djelovanje u našim krajevima poznato od davnina. 

Ducray Keracnyl: savršeni spoj učinkovitosti i ugode pri korištenju

Ducray Keracnyl - gel i krema
Foto: Ducray

Keracnyl linija nudi potpun program higijene i njege svih stanja masne i problematične kože kao što su masni sjaj kože, komedoni (miteseri i prištići) te upalne promjene na koži, ali i kod težih oblika akni koji zahtijevaju lokalnu i/ ili oralnu terapiju.

Četiri su ključna čimbenika koja utječu na stvaranje akni: seboreja (žlijezde lojnice pojačano izlučuju masnu tvar zvanu sebum), hiperkeratoza (neredovito odstranjenje mrtvih, orožnjelih stanica korneocita s površine kože), neravnoteža podvrsta bakterije Cutibacterium acnes (nova klasifikacija P. acnes za kožne vrste) i upala.

Tu na scenu stupa Myrtacine®, 100% prirodni djelatni sastojak koji svojim antibakterijskim i protuupalnim djelovanjem dokazano djeluje na biofilm¹ bakterije C. acnes i to na dva načina: uništava postojeći biofilm i sprječava nastanak novog.

Kada se koristi kao potporna njega u liječenju, dokazano pospješuje djelovanje lokalne terapije² te može spriječiti otpornost biofilma na terapiju³, što ju čini učinkovitijom. Uloga biofilma vrlo je važna u liječenju kože sklone aknama. Bakterije se organiziraju u biofilm, što ih čini otpornijim na lijekove, zbog čega anti-akne terapija ne postiže očekivane i željene rezultate. Bakterija C. acnes može tako podnijeti 10 – 1.000 puta višu koncentraciju antibiotika od one koja je potrebna da uništi slobodnu bakteriju. 

Kako do čiste i lijepe kože bez akni?

1. korak: HIGIJENA

Ducray Keracnyl - pjenušavi gel
Foto: Ducray

Ne zaboravite: u borbi protiv prištića higijena je jednako važna kao i njega! Ducray Keracnyl pjenušavi gel, svojom formulom posebno je prilagođen masnoj koži s nepravilnostima. Formula je bez sapuna s blagom osnovom za uklanjanje nečistoća i prekomjerne masnoće.

Uz Myrtacine® s ciljanim djelovanjem na C. acnes biofilm, formula sadrži Prohydrine® s hidrozaštitnom ulogom, koji obnavlja i štiti kožu od isušivanja.

Keracnyl gel se može koristiti kod svih stadija akni; od masne kože s blažim nepravilnostima pa sve do težih stadija koji zahtijevaju anti-akne terapiju, pa čak i oralnu terapiju.

Formula je ispitana pod nadzorom dermatologa, biorazgradiva je i nekomedogena. Nanesite ujutro i navečer na vlažnu kožu, zapjenite te zatim isperite vodom i posušite kožu. 

Ducray Keracnyl Pjenušavi gel za čišćenje (200 ml): 89 kn

2. korak: NJEGA

Ducray Keracnyl - krema umirujuća
Foto: Ducray

Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti prava je zvijezda Keracnyl linije koja djeluje na smanjenje nepravilnosti (začepljene pore, upaljene promjene, trajne ožiljke). Pospješuje učinkovitost i podnošenje anti-akne terapije, a umirujućim djelovanjem pruža koži trenutno olakšanje. 

Uz Myrtacine® , s ciljanim djelovanjem na C. acnes biofilm, tu su i Vitamin PP sa protuupalnim djelovanjem i Sabal ekstrakt sa seboregulirajućim djelovanjem. Hidratantno-hranjiva (23,5%) faza pruža vlagu koži, koja je često isušena lokalnim pripravcima koji se koriste u liječenju akni, a matirajući prašci smanjuju masni sjaj kože.

Keracnyl PP umirujuću kremu odlikuje nemasna tekstura što ju čini idealnom podlogom za make-up.

Formula je nekomedogena i ispitana pod nadzorom dermatologa. Prednost Keracnyl PP umirujuće kreme je u mogućnosti samostalne primjene, ali i u učinkovitosti i podnošljivosti u kombinaciji s anti-akne terapijom. Nanesite dva puta dnevno na čistu i suhu kožu.

Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti (30 ml): 126 kn

Članak uređen:

Opaske:

  1.  In vitro test procjene djelovanja Myrtacine® djelatnog sastojka na C. acnes.
  2.  Jahns, A.C., Lundskog, B., Ganceviciene, R. et al. An increased incidence of. P.acnes biofilm in acne vulgaris: a case control study. British Journal of Dermatology; 2012; 167:50-58.
  3. Feuillolay, C., Pecastaings, S., Le Gac, C. et al. A Myrtus communis extract enriched in myrtucummulones and ursolic acid reduces resistance of Propionibacterium acnes biofilms to antibiotics used in acne vulgaris. Phytomedicine; 23 (2016); 307-315.

Ocjenite članak

5 / 5   1

Foto: Ducray

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kapsule za kožu sklonu aknama, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Ducray Keracnyl linija za masnu kožu sklonu aknama: u godini punoj problema riješimo se barem akni

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.