Balet pilates – nova kombinacija tjelovježbe

balet-pilates

Balet pilates novi je program tjelovježbe u Hrvatskoj. Tjelovježba je kombinacija najboljih vježbi iz pilatesa i najljepših vježbi iz baleta, a osmislila ju je mlada zagrebačka baletna pedagoginja i instruktorica pilatesa Nataša Huljak. „Ovaj program na snažan, ali neagresivan način oblikuje tijelo te izgrađuju snagu, fleksibilnost i vretenaste mišiće.

“Cilj mi je pretvoriti vježbanje u užitak te razviti poštovanje prema tijelu kroz pažljivo osmišljene i izabrane vježbe te poštivanje osobnih mogućnosti tijela“ objašnjava Nataša.

Balet pilates usmjeren je na rad svih dijelova tijela, s naglaskom na gornji dio tijela i na pravilno držanje. Svaki trening je drugačiji i s drugačijim rekvizitima. U balet pilates programu Nataša izuzetnu pažnju usmjerava na pravilno i precizno izvođenje pokreta i usmjerava polaznice na svjesnu i intenzivnu aktivaciju mišića, što je važno i za balet i pilates, ali i kvalitetno oblikovanje tijela.

Program je prikladan za svaku životnu dob, a rezultat tjelovježbe je povećanje snage i fleksibilnosti tijela te vretenasti mišići.

Instruktorica Nataša Huljak kaže i kako program djeluje na samopouzdanje, eleganciju i profinjenost. „Naš pristup tjelovježbi je edukativan. Želim da polaznici prihvate svoje tijelo i razviju zdrav odnos prema pokretu, tijelu i tjelovježbi kao svakodnevnoj potrebi“ objašnjava Nataša dodajući kako je tijelo instrument koji treba redovito održavati i uživati u ljepoti njegova oblikovanja.

Opširnije na Santea studio.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Balet pilates – nova kombinacija tjelovježbe

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.