Budimo jedni drugima podrška u izazovima roditeljstva

Becutanova radionica za mame

Jučer je održana druga ‘Becutanova radionica za mame’ u predivnom prostoru Velvet café. Upravo je glavni naglasak na radionici bio izazov roditeljstva od samih početaka rođenja bebe te važnost međusobne podrške, kada je sve lakše. 

Na radionici su se okupile brojne mame koje su nam ispričale svoju priču o majčinstvu, s kojim dilemama se susreću kao i brojnim izazovima tijekom roditeljstva. Marijana Batinić nas je uvela u ovu lijepu priču, a sudjelovale su i poznate mame, Nevena Rendeli Vejzović uz Mirnu Medaković Stepinac te naša ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr. med., koja je sa stručnog aspekta i s dugogodišnjim iskustvom istaknula brojne savjete s naglaskom kako uživati u svim izazovima roditeljstva s kojima se susrećemo od samih početaka. 

Povodom ovog lijepog druženja naše poznate mame, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac su dale izjavu: ‘Sudjelovale smo na sada već tradicionalnoj ‘Becutanovoj radionici za mame’ i posebno nas veseli da možemo podijeliti svoja iskustva sa svima ostalim mamama. Jer posebno je važno naglasiti važnost da osim mame i tate imaju veliku važnost od samih početaka roditeljstva. Vjerujemo da su svi izazovi roditeljstva lakši zajedno. I naravno, vidimo se uskoro na novoj ‘Becutanovoj radionici.’

Ugledna pedijatrica Diana Puževski, dr. med., je stavila naglasak na njegu kože i dala dragocjene savjete: ‘Važnost zaštite pelenske regije moramo promatrati s aspekta dolaska novog člana u obitelj koji izaziva veliko veselje, ali i zabrinutost jesmo li sposobni njegovati ga pravilno tj. kako ćemo startati u našem roditeljstvu. Sve pripreme i nabava vlažnih maramica, zaštitnih maski i krema za pelensku regiju čini nas sigurnima, ali se u prirodi ne događa sve kako smo mi zamislili. Velik broj stolica s jedne strane, kao posljedica nezrelosti probavnog trakta uz istovremeno vrlo nježnu kožu u pelenskoj regiji može rezultirati pelenskim osipom. Pravilna njega, često redovito mijenjanje pelena s posebnim naglaskom na toaletu pregiba kože u kojima se zadržava pelenski sadržaj može olakšati prve dane i učiniti roditelja sigurnijim, a bebu zadovoljnom i opuštenom. Sunce kao izvor života i bebama neophodnog D-vitamina omogućuju pravilan rast djeteta, ali nježna dječja koža posebno je osjetljiva izlaganju ultravioletnim zrakama i treba je zaštititi. Prema svjetskim smjernicama prvih 6. mjeseci djetetova života, dijete treba poštedjeti izlaganju sunca, a nakon toga ne izlagati ga u periodu između 11 i 17 sati. Redovito korištenje zaštitnih sredstava koja se nalaze na tržištu, a nanose se i više puta dnevno, kod svakog izlaska iz kuće, a u cilju prevencije trajnih oštećenja kože.‘

Becutan za bebinu kožu
Foto: Becutan

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i s izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu. Više od 40 godina povjerenja i tradicije branda Becutan, prenose se s generacije na generaciju, a pritom se može istaknuti upravo njena besprijekorna kvaliteta.

Formulacija svih proizvoda napravljena je po unikatnoj recepturi. Izrazito je blaga i nježna, štiti i njeguje kožu, a pritom doprinosi i jačanju njezine zaštitne funkcije. Jedna od osnovnih karakteristika Becutan proizvoda je neutralna pH vrijednost, prilagođena vrijednostima zdrave dječje kože.

Svi Becutan proizvodi su klinički i dermatološki testirani te razvijeni u suradnji s pedijatrima i dermatolozima. Proizvode se u visoko kontroliranim uvjetima proizvodnje i primjeni GMP (Good Manufacturing Practice) standardima te ISO 9001 i ISO 14001 standardima za kvalitetu. Sve formulacije proizvoda usklađene su s Europskom direktivom za kvalitetu kozmetičkih proizvoda namijenjenih djeci.

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Budimo jedni drugima podrška u izazovima roditeljstva

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.