Iskorak – odlična vježba za čvrste noge i stražnjicu

Iskoraci razvijaju snagu i izdržljivost donjeg dijela tijela, ali za njihovo izvođenje je potreba dobra ravnoteža, fleksibilnost i koordinacija. Ova vježba će oblikovati vaše noge i stražnjicu, ali ako ste početnik krenite s jednostavnijim varijantama iskoraka. Iako izgleda prilično jednostavno, riječ je o iznimno kompleksnoj vježbi koja aktivira sve mišiće nogu.

Svatko ima drugačiju koncepciju iskoraka, ali svi se slažu u jednom – oni su vježba od koje ćete definitivno osjetiti stezanje svih mišića nogu.

Kako funkcioniraju?

Izvodeći iskorak, svi zglobovi u nogama su aktivirani – gležnjevi, koljena i kukovi. Razmak između nogu zapravo određuje koji mišići rade.

Tako stavljanje velike udaljenosti između stopala pomaže aktivirati stražnjicu, dok manji razmak između stopala jača kvadricepse.

Pravilan način izvođenja iskoraka

Stanite uspravno i postavite stopala u širinu ramena. Zakoračite naprijed i spustite se dok se koljeno prednje noge ne spusti do kuta od 90 stupnjeva, zadržavajući težinu tijela na stražnjoj nozi.

Iskorak

Članak uređen:

Saznajte više o zdravom mršavljenju u sljedećim tekstovima:

Saznajte više o vježbanju u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Iskorak – odlična vježba za čvrste noge i stražnjicu

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.